Turisztikai programokat és fejlesztéseket támogat Hargita Megye Tanácsa

Hargita megye hatalmas turisztikai potenciállal rendelkezik, de még vannak kiaknázatlan lehetőségek

A helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében turisztikai látványosságok létrehozását és bővítését, felújítását, fejlesztését és népszerűsítését, Hargita megyei turisztikai csomagok összeállítását és népszerűsítését, képzések és karavánok szervezését, turisztikai desztináció menedzsment képzéseket támogat pályázati programján keresztül Hargita Megye Tanácsa. A pályázatok leadásának határideje március 6., a turisztikai kiírást népszerűsítő videó megtekinthető Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/1877086078981788/

A pályázat keretösszege 100 ezer lej, a kiírásra a romániai törvények szerint létrehozott és bejegyzett jogi és fizikai személyek, Hargita megye területén turisztikai tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyházak jelentkezhetnek. Bővebb információk igényelhetők a 0266-207700/1308 telefonszámon vagy a andreasalamon@hargitamegye.ro e-mail címen, illetve a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapon, ahol a megyei tanács további pályázatai is megtekinthetők.

– Fontos a turizmus fejlesztése és népszerűsítése, hiszen mindez a térség gazdasági fejlődéséhez járul hozzá. Idén pályázataink összértéke csökkent, de vannak olyan programok is, amelyek keretösszege nőtt. A szűkös költségvetés ellenére is sikerült kiírni pályázatainkat, a kiírásokat pedig a tavaly felmért igényekhez alakítottuk. Fontosnak tartjuk, hogy a civilszervezetek továbbra is számíthassanak erkölcsi és anyagi támogatásunkra, a pályázókat segítendő hoztuk létre a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ online platformot, amelyet bizalommal használhatnak – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

– Hargita megye hatalmas turisztikai potenciállal rendelkezik, de még számos lehetőség van, amit ki kell használni és fejleszteni ahhoz, hogy javítsuk a megye arculatát, még több turistát vonzunk a térségbe, növeljük a vendégéjszakák számát. Mindez munkahelyeket teremt, hozzájárul a gazdaság fellendítéséhez. Pályázati programunkon keresztül ezeket a folyamatokat igyekszünk segíteni, támogatjuk azokat a civilszervezeteket, amelyek ezen a téren kiegészítik az önkormányzat munkáját – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Kérem ossza meg ismerőseivel: