U23 korosztályos egyetemista jégkorongcsapat alakul Hargita megyében

Együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá

2018. március 7-én együttműködési szándéknyilatkozat aláírására került sor Csíkszeredában a MENS SANA Alapítvány, a csíkszeredai Sport Club, a Gyergyószentmiklósi Progym, az ISK Csíkszereda, az ISK Gyergyószentmiklós, és a Felcsík SK között.

A szándéknyilatkozatban foglaltak szerint, egyetértettünk abban, hogy az utánpótlásnevelő-központok legfontosabb feladata a jól képzett sportolók kinevelése a székelyföldi felnőtt sportegyesületek számára.

Másik célkitűzésként a szakmai együttműködést rögzítettük.

hoki1

Közös, U23 korosztályos egyetemista jégkorongcsapat létrehozásáról és bajnokságokban való indításáról egyeztünk meg. A csapatot, melyet a 2018/2019 játékévadtól kezdődően, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia támogatásával indítjuk, olyan 18-23 év közötti jégkorongozók alkotják majd, akik egyetemi tanulmányaik mellett jégkorongozni is tudnak, nem kell „választani” a tanulás és a sportolás között, és nem a sportteljesítmény lesz az egyedüli szempont.

Az eseményen jelen volt Tóth László Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda polgármestere, valamint Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós polgármestere is, akik támogatásukról biztosítottak bennünket.

Forrás: facebook.com/TanczosBarna

A címfotón: A szándéknyilatkozatot Tánczos Barna, az SZJA elnöke, Kopacz Zoltán, a Gyergyószentmiklósi Progym elnöke, Bereczky Szilárd, a Gyergyószentmiklósi ISK képviselője, Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub igazgatója, Márton Simon, a Csíkszeredai ISK igazgatója és Bartalis Levente, a Felcsík SK elnöke írta alá.

Kérem ossza meg ismerőseivel: