Új évad a Belső iránytűben

Február negyedik hétvégéjétől újabb meghívottak érkeznek a Szent István plébánia által szervezett Belső iránytű előadássorozat vendégeiként. Test és lélekvédelem egyaránt helyet kap. Így február 24-én este 7 órára Péter György érkezik. A Gyulafehéri Caritas szocio-medikális ágazati igazgatója Kinaesthetics – tudatos mozgás és életminőség címmel tart előadást, melynek végén szokás szerint kérdésekre is válaszol. Ízelítőként így fogalmaz: „Az emberi élet alapja a mozgás. A mozgást sosem hagyom abba, még alvás közben sem. A mozgásom milyenségétől függ az, hogy hogyan tudom mindennapi tevékenységeimet megszervezni, milyen ezek minősége. De hogyan alakul a mozgásom, mennyi a tudatosság mögötte? Hogyan tanuljuk, alakítjuk a mozgásunkat? Hogyan tudatosíthatjuk mindezt a folyamatot? Ezekkel és hasonló kérdésekkel foglalkozik a Kinaesthetics, amelyből szeretnék egy kis ízelítőt adni.”

Március második péntekén, 10-én Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános lesz visszatérő vendég Gyergyószentmiklóson. Áldozatai vagy irányítói vagyunk életünknek? – teszi fel a kérdést. Majd március 24-ére a gyergyószentmiklósi születésű Stiblár (Borbély) Erika szakpszichológust várjuk haza, aki a mondvacsinált pszichológusokról beszél, a laikus segítés veszélyeitől a természetes támogatásig meseterápiás példákon keresztül foglalja össze előadását.

A Belső iránytű előadássorozat továbbra is nyitott, a szervezők mindenkit szeretettel látnak a Szent István plébánia nagytermében.

Kérem ossza meg ismerőseivel: