Új igazgatója van a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központnak

A központ új igazgatójának a bemutatásával kezdte a keddi sajtótájékoztatót Nagy Zoltán alpolgármester. Elmondta, hogy két alkalommal volt versenyvizsga hirdetve az állásnak a betöltésére, a második alkalommal Fórika Sebestyén jelentkezett egyedüliként. Úgy a leadott dokumentációs pályázatot, mint annak szóbeli megvédését sikeresnek ítélte meg az erre kinevezett bizottság.

„Örülünk annak, hogy egy fiatal, aktív személy kerül az intézmény élére, az elvárásunk nem más, mint a volt igazgató, Pál Levente vezetése alatt felvett irány továbbvitele, valamint ennek a tevékenységi skálának akár a szélesítése is. Ismerve Sebestyénnek az elmúlt időszakokban kifejtett tevékenységét, úgy gondoljuk, hogy ez meg is fog valósulni, hiszen a tavalyi városnapokon is részt vett, mint önkéntes szervező, azóta pedig az év folyamán több önkormányzati rendezvényen moderáló, előadói szerepet is vállalt.” – hangsúlyozta az alpolgármester.

IMG_0045Fórika Sebestyén

Az állás megpályázását illetően az újonnan kinevezett igazgató lokálpatriotizmusával indokolta döntését. Elmondta, hogy mindig fontosnak tartotta a város történéseinek követését, a közösségformálást, a civil szervezetekkel való kapcsolattartást, a város életében való aktív részvételt. Szerinte az utóbbi időkben számottevő pozitív változások mentek végbe a város kulturális életében, és ezt az irányvonalat szeretné tartani, tovább építeni, fejleszteni. Konkrét elképzelése szerint a sportéletet vonná be a kulturális életbe, mert az utóbbi években azok a rendezvények voltak nagyon sikeresek, amelyek sporttevékenységgel voltak összekötve. Emellett különböző programok által a kulturális életben való részvételre szólítaná a családosokat is.

Újságírói kérdésre válaszolva Fórika Sebestyén elmondta, hogy konkrét kapcsolatfelvétel nem történt még a Figurával, de ezt hamarosan pótolni fogja, hiszen a közös helyszín, a közös munkaterület miatt is fontos, hogy jó együttműködést alakítsanak ki, és a közös célok, a közös irány meghatározása lesz talán az egyik leglényegesebb dolog a partnerségben.

Az elmúlt tanácsülésen a testület jóváhagyta Fórika Sebestyén kinevezését. A szerződés aláírása után, október elsejétől foglalhatja el az intézmény igazgatói székét.

Kérem ossza meg ismerőseivel: