Új játékosok a Progymnál

Két orosz játékossal bővült csapatunk kerete, Alekszej Alekszejev és Dimitrij Kovjazin is a Csíkszeredai Sportklubtól érkezett. Sándor Székely Ottó menedzser érdeklődésünkre azt mondta, a játékosok a hétvégi mérkőzéseken még nem, a Galaci Dunărea ellen viszont minden bizonnyal már pályára lépnek.

Mindkét játékos a csapattal edz már, csakúgy, mint a Miskolcról hazatérő Benedek Roland, aki vélhetően be is mutatkozhat a Csíkszeredai Sportklub elleni pénteki és szombati összecsapáson. A fiatal játékos Gyergyószentmiklóson nőtt fel, de 20 éves kora ellenére már sok helyen megfordult, felnőttként Progym színekben játszott először, Debrecenben és Miskolcon U18-as és U20-as magyar, illetve osztrák bajnokságban szerepelt.

Visszatérőnek számít Mihail Konyajev is, aki sérülés miatt hiányzott, mostanra viszont felépült, és szintén teljes edzéseket végez. Az orosz hátvéddel kapcsolatban a klubmenedzser azt mondta, remélik, hogy mihamarabb visszanyeri a régi formáját

– Nincs más út: vagy erősebb csapatot alakítasz ki, vagy nagyon nehéz dolgod van – jegyezte meg Sándor Székely Ottó, hozzátéve: Nyerges Lajosnak, Vitalij Kiricsenkónak és Pavel Boriszenkónak is folyamatban van a honosítása, de a procedúra esetleges elhúzódásával is fontos a két új arc megjelenése, hisz egészséges konkurenciát teremtenek a kereten belül. – Mindegyik mérkőzést ugyanolyan fontossággal kell kezelni – tette hozzá.

Csapatunk legközelebb a megyei rangadón lép jégre: november 4-én, pénteken este fél 7-től, szombaton pedig ugyanebben az időpontban, a Csíkszeredai Sportklubot látják vendégül piros-fehéreink.

Fotók: László Róbert

Kérem ossza meg ismerőseivel: