Új kapus a Progymnál

László Arnold: tetszik az új kihívás

Csapatunk újonnan igazolt kapusa, László Arnold elmondta, motiválóan hat rá az új környezet, jól érzi magát a Progymnál. Az interjú során a kapusok közötti versengésről is beszélt, kiemelve: tisztában van azzal, hogy harcolnia kell a helyéért.

A Progymot választottad, mi segített a döntésed meghozatalában?

– A nyári egyeztetések során úgy döntöttem, hogy a Progym ajánlatát fogadom el. Több szempont szerint mérlegeltem, elsősorban itthon szerettem volna folytatni. Karcfalváról hét évvel ezelőtt mentem Kercsó Árpáddal Magyarországra, részt vettem a FOTE csapat felkészülésében majd Székesfehérváron voltam ifiben, onnan Debrecenbe igazoltam junior koromra. Mindig olyan helyen dolgoztam, ahol jobb lehetőség volt a továbbfejlődésre edzők és játéklehetőség szempontjából. Védtem a magyar, osztrák és szlovák korosztályos bajnokságokban, dolgoztam magyar, kanadai, orosz szakemberekkel, kapusedzőkkel. A tavaly decemberben adódott a lehetőség, hogy a Steaua felnőtt csapatához igazoljak, úgy gondoltam, hogy meg kell lépnem az áttérést a felnőtt jégkorong fele. Eddig is volt tapasztalatom a felnőtt hokiban, 15 évesen Brassóban kaptam lehetőséget bemutatkozni első felnőtt mérkőzésemen, Debrecenben Vay Ádám mellett többször neveztek a MOL ligába, de igazából tudatában voltam, hogy a hazai bajnokságban van meg az esélyem, hogy felnőtt mérkőzéseken is megmérettethessem magam.

Milyen volt a Steauanál töltött időszak és hogy érzed magad most?

– A Steaua nagy előnye az volt, hogy Karcfalván készült és rendezte a hazai mérkőzéseit, gyakorlatilag a „mű utcánkban”. A hosszas távollétem után, sikeres érettségi vizsgával és tapasztalatokkal, jó volt haza jönni. A Steaua adta meg azt a lehetőséget, hogy felnőtt tétmeccseken védjek, ezáltal a Progymhoz – habár még be sem töltöttem a 20.-dik évemet – már felnőttként tudtam igazolni. Itt jól fogadtak, jól érzem magam.

Milyen elvárásokkal, tervekkel jöttél a Progymhoz?

– Tetszik az új kihívás, az új csapat, úgy érzem, hogy fejlődés szempontjából adottak a lehetőségek. Szeretném ha hozzá tudnék tenni a csapat sikeréhez.

Milyen a hangulat a csapatban?

– A csapat gerincét a helyi játékosok alkotják, hozzájuk csatlakozik az idegenlégiós társaság, de ők is ismerik a csapatot, ezáltal jó hangulat alakult ki.

laszloarni3

Molnár és Szakács Szabolcs vannak még kapusposzton a keretben. Jó viszonyban vagy velük?

– Amikor Gyergyót választottam, tudatában voltam, hogy két jó képességű kapus van a csapatnál. Fiatalként ehhez csatlakozva úgy gondolom, hogy ki tudjuk egymást egészíteni. Profi sportolók vagyunk, tudjuk kezelni ezeket a helyzeteket.

Molnár Szabolcs igazi legenda itt. Milyen kapusnak tartod?

– Szabi az egész pályafutását Gyergyóban töltötte, a neve összeforrott a csapatéval. Nagy tapasztalattal rendelkezik, jó kapusnak tartom, minden tiszteletem az övé.

Gondolod, hogy sikerül elsőszámú kapusnak lenned?

– Eddigi pályafutásom során is mindig mindenhol meg kellett dolgozzak, hogy lehetőséget kapjak. Én végzem a dolgomat, az edző döntése, hogy mikor kit nevez a kapuba.

Védtél már néhány meccsen piros-fehérben. Milyen volt?

– Nehéz, mert még nem vagyunk összeszokva a csapattal, idő kell, hogy egymást megértsük. A kapus teljesítményét nagyban befolyásolja, hogy ki és hogyan játszik előtte. Négy meccsen kaptam eddig lehetőséget, a bemutatkozó szeredai meccsen sikerült szorosan tartani az eredményt, a hazai Brassó elleni mérkőzésen két harmadot jól bírtunk, de utána elfáradtunk. Brassóban más szerepet kaptam, a harmadik harmadra kellett beugranom, itt már sikerült a csapatot meccsben tartani a végéig.

laszloarni1

Hogy látod, milyen esélyeink vannak a szezonban?

– Jó a csapategység, komoly felkészülési periódusunk és mérkőzéseink vannak. Miután összeszokunk és mindenki be tud illeszkedni a csapatba van esély a jó eredményekre és a rájátszásba jutásra. Ki tudjuk használni azt a lehetőséget, hogy mi csak egy bajnokságra koncentrálunk, tudunk meglepetést okozni a MOL ligás csapatok ellen is.

Végezetül mit üzensz a szurkolóknak?

– Tartsanak ki mellettünk, jöjjenek ki minden mérkőzésre. Teremtsenek jó hangulatot a lelátón, szurkoljanak, mert ezzel tudják segíteni a csapatot.

Fotók: Tamási Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: