Új költségvetés, új lehetőségek az ifjúsági szervezetek számára

Borboly Csaba erősebb lobbizásra biztatta a fiatalokat a Székelyföldi Konferencián

– Az ifjúsági szervezeteknek még erőteljesebben kellene bekapcsolódniuk a kulturális események szervezésébe, és minél gazdagabb tartalmat kell kínálniuk – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 18-án, pénteken este a madarasi-hargitai menedékházban, a Székelyföldi Konferencia megnyitóján, amelyet az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szervezett, és témája a kulturális menedzsment és rendezvényszervezés volt. Borboly Csaba előadásában kifejtette: olyan tartalmat kell kínálni a kulturális rendezvények által, amellyel haza tudják hívni a fiatalokat, hiszen, ha élmények, közösség, barátok kötik szülőföldjükhöz őket, akkor könnyebb a hazatérés.

– A kultúrának nagy szerepe lehet a hazatérésben. Az ilyen jellegű tevékenységek értékeink újraélését, újrateremtését jelentik, és Hargita Megye Tanácsa csapata azt szeretné, ha minél közelebb kerülnétek a kultúrát érintő döntésekhez, eszközökhöz. A polgármesteri hivataloknál, közbirtokosságoknál, kistérségi és önkormányzati társulásoknál is számos lehetőség van ifjúsági szervezetek támogatására, csak meg kell harcolni érte, meg kell találni a közös hangot. Bombázzátok javaslatokkal, elképzelésekkel a kulturális intézményeket, most kell ütni a vasat, amíg meleg, hiszen ne feledjétek, nemcsak új költségvetési év, hanem egy többéves új európai uniós finanszírozási időszak is kezdődik, így helyben és EU-s szinten egyaránt éljetek a pályázati lehetőségekkel! Konkrét ötletekkel lobbizzatok a hivatalokban, intézményekben, amikhez támogatást lehet igényelni, legyen szó hangosítóberendezésről vagy akár próbateremről – tanácsolta a megyeelnök.

Az elöljáró emlékeztetett arra, hogy Hargita Megye Tanácsa nemrég fogadta el a megye új ifjúsági stratégiáját, és annak elemei a Régiók Bizottsága ifjúságpolitikai jelentésében is helyet kapnak, amelyet a megyeelnök az uniós testület raportőreként készít.

Kérem ossza meg ismerőseivel: