Új ravatalozókápolnát szenteltek fel Güdücön

A güdüci falunapok alkalmával, július 5-én, vasárnap ünnepélyesen felszentelték az új ravatalozókápolnát. A mintegy 220 000 lejes Gyergyószárhegy községi beruházáshoz Hargita Megye Tanácsa 150 000 lejjel járult hozzá. Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, az intézmény alelnöke és Bende Sándor megyei tanácsos, a területi RMDSZ elnöke is. A szentmisét celebráló Tamás József segédpüspök elmondta, hogy az egyházaink és Hargita Megye Tanácsa közti együttműködés számos kedvező és a közösség részéről igényelt egyházi beruházást eredményezett, és a partnerség folytatását szorgalmazta e téren.

– Güdüc egyik olyan kis faluja megyénknek, ahol van összefogás és hit a fejlődésben, ezért egyre többen jönnek haza, vagy vásárolnak itt hétvégi házat, és később állandó lakosokká válnak. Abban bízom, hogy a ravatalozóavató nem az utolsó közösségi beruházás lesz, hanem közös erőfeszítéssel sikerül a korábban bezárt iskolát is felújítani, és hátha a tantermek is meg fognak így telni. Ez lehet minden kis falu sorsa, ha van összefogás és közös gondolkodás. Az egyház-támogatási programunkat folytatjuk, mert a Kisfalu keretprogramunk egyik meghatározó partnerei a történelmi egyházaink, és ahhoz, hogy a fiatalok itthon maradjanak, esetleg hazajöjjenek, további közös erőfeszítéseknek van, kell hogy legyen helye Hargita megyében – nyilatkozta az esemény kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

guduc_ravatalozo1

Barti Tihamér alelnök az esemény kapcsán elmondta, hogy Gyergyószárhegy községben mindig akkor volt előrelepés, amikor egy cél érdekében összefogtak és dolgoztak. Talán a legkiemelkedőbb példa a kastély újjáépítése, ami a szárhegyi közös munka konkrét eredménye. Ezen az úton kell továbbhaladnia a közösségnek, és nem szabad hagyni, hogy a politikai csatározások felváltsák a munkát, nyilatkozta az alelnök.

Kérem ossza meg ismerőseivel: