Újabb 30 nappal hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet Románia területén

48 órára nő az antigén tesztek érvényességi ideje

Elfogadta csütörtökön az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a veszélyhelyzet 30 nappal történő meghosszabbítását elrendelő határozatot.

Ennek alapján szeptember 10-étől újabb 30 napon át veszélyhelyzet lesz érvényben Románia területén.

A CNSU arról is döntött, hogy szeptember 13-tól további hatvan napig folytatják a Nagyszebeni Nemzetközi Repülőtéren azt a kísérleti programot, amelynek keretében a rendőrség nagyszebeni kinológiai központjában kiképzett kutyákkal szimatoltatják ki az érkező utasok esetleges koronavírus-fertőzöttségét.

A “kutyateszten” pozitívnak bizonyuló utasok ingyenes gyorsteszten esnek át. A tesztanyagot a Szeben Megyei Egészségügyi Igazgatóság biztosítja.

Hasonló hatvannapos kísérleti program indul szeptember 13-tól a CNSU csütörtöki döntése értelmében a Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtéren is.


48 órára nő az antigén tesztek érvényességi ideje

Harminc nappal meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetet, az egyetlen változás az eddigiekhez képest, hogy az antigén gyorstesztek érvényessége a korábbi 24 óráról 48 órára nő – jelentette be csütörtökön Florin Cîţu.

A miniszterelnök rámutatott, ismét napról napra nő a koronavírusos megbetegedések száma, ezért döntöttek a veszélyhelyzet meghosszabbítása mellett.

“Semmi nem módosul ahhoz képest, ami eddig volt, az egyetlen változás, hogy az antigén tesztek érvényessége 24 óráról 48 órára nő” – magyarázta.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: