Újabb első- és másodfokú riasztásokat adtak ki

Bőséges csapadékra és fokozott légköri instabilitásra figyelmeztetnek

Újabb elsőfokú (sárga) és másodfokú (narancssárga) riasztásokat adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható esőzések és fokozott légköri instabilitás miatt.

A meteorológusok szerint péntek déltől szombat este 11 óráig másodfokú riasztás van érvényben Bákó, Galac, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova megyében, valamint Dâmboviţa, Argeş, Brassó és Kovászna megye hegyvidékén. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40-50 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig akár a 60-80 litert is.

Ugyanebben az időszakban Erdély legnagyobb részében, illetve Munténiában, Moldvában, Olténiában és Dobrudzsában (Fehér, Argeş, Botoşani, Brassó, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunyad, Hargita, Iaşi, Mehedinţi, Maros, Neamţ, Olt, Szeben, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui megye és Bukarest) elsőfokú riasztás lesz érvényben. Felhőszakadások várhatók, a szél rövid időszakokra megerősödik. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-30 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az ANM figyelmeztet, hogy az ország többi régiójában is előfordulhatnak hasonló jelenségek, és az időjárás a jövő hét elejéig változékony marad.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: