Újabb esőzésekre figyelmeztetnek a meteorológusok

Öt megyére másodfokú, 24 megyére elsőfokú árvízriasztást adtak ki

Jelentős mennyiségű esőre vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kilenc erdélyi és moldvai megyére. Az ország több mint felére elsőfokú riasztás lesz érvényes a szerdai nap folyamán.

Az ANM szerint szerda reggel 9 órától 23 óráig Kovászna, Prahova, Buzău és Vrancea megye, valamint Brassó, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea és Bákó megye hegyvidéki térségeiben jelentős mennyiségű, négyzetméterenkénti 40-50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadékra kell számítani.

Az ország több központi, keleti, déli és északi megyéjében elsőfokú riasztás lesz érvényben szerda hajnali 3 órától 23 óráig. Erdély déli és keleti részén, Moldvában, Dobrudzsában, Munteniában és Olteniában a lehulló csapadék mennyisége eléri a négyzetméterenkénti 20-30 litert, elszórtan akár a 40-50 litert is. Emellett főleg keleten és délkeleten felhőszakadásra, megerősödő szélre, villámlásra és akár jégesőre is számítani lehet.


Öt megyére másodfokú, 24 megyére elsőfokú árvízriasztást adtak ki

Öt megyére másodfokú, 24 megyére elsőfokú árvízriasztást adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA).

Kovászna, Brassó, Prahova, Buzău és Vrancea megyében narancssárga riasztás lép érvénybe szerda déltől csütörtök reggel 6 óráig. Kovászna és Brassó megyében a Bodza folyó vízgyűjtő medencéjében nő meg az áradás veszélye.

A sárga jelzésű árvízriasztás szerda reggel 6 órától csütörtök 14 óráig tart, és 24 megyére, köztük Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megyére is vonatkozik. Itt az Olt, a Putna, a Beszterce és a Tatros vízgyűjtő medencéjében lehet áradásveszély.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: