Újabb gyergyói-medencei turnén járt a Figura

Sikerrel zárta színházon kívüli körútjának gyergyóremetei állomását a Figura Stúdió Színház. November 17-től négy napra a Balás Gábor Művelődési Házba „költözött” a gyergyószentmiklósi társulat, ahol a felnőtt közönséget, a gyerekeket és a legkisebbeket egyaránt megszólító előadáskínálattal várta a remetei közönséget.

Az előadássorozatot Urbán Gyula egérmeséje, a Minden egér szereti a sajtot című, kisiskolás korosztályra hangolt Rómeó és Júlia-történet nyitotta meg csütörtökön kora délutáni órában. November 18-án szintén a gyermekeké volt a főszerep, majd 20-án, vasárnap este 19.00 órától Mika Myllyaho: Káosz című fekete komédiáját tekinthették meg immár a felnőtt nézők.

A Káoszt kulisszatúra és közönségtalálkozó követte, ahol a szép számban résztvevő nézők betekinthettek a színfalak mögé, és megismerkedhettek a színházi előadáshoz szükséges technikai apparátussal. A közvetlen hangulatú beszélgetésen a színészek mellett az előadás rendezője, Deli Szófia is részt vett, és a személyes találkozáson túl szó került az előadás létrejöttéről, a színészszakma rejtelmeiről, illetve a gyergyóremetei közönség kultúrafogyasztási szokásairól.

A Figura remetei kiszállását a helyi óvódásoknak tartott Fellegkuckó előadásai és foglalkozásai zárták hétfőn, november 21-én.


A Színházon kívül harmadik, gyergyóremetei turnéja Hargita Megye Tanácsának támogatásával valósult meg.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: