Újabb narancssárga és sárga riasztást adtak ki a meteorológusok

Nagy mennyiségű eső és a megerősödő szél várható

Tizenhat megyére sárga, tizenkettőre narancssárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható nagy mennyiségű eső és a megerősödő szél miatt.

A sárga riasztás kedden 23 óráig érvényes Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Botoşani, Hargita, Hunyad, Maros, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman megyére és Bukarestre. Ezeken a területeken felhőszakadások, villámlással és akár jégesővel kísért záporok várhatók, négyzetméterenként 20-30, helyenként akár 40 liter csapadékra is lehet számítani. Időnként megélénkül a szél, 45-55 km/órás, a Déli-Kárpátokban 80-90 km/órás széllökések lesznek.

Dobrudzsában, Muntenia keleti felében és Moldva nagy részén (Neamţ, Iaşi, Bákó, Vaslui, Vrancea, Galac, Buzău, Brăila, Tulcea, Konstanca, Ialomiţa és Călăraşi megye) narancssárga riasztás lesz érvényben kedd déltől 23 óráig. A fokozott légköri instabilitás miatt itt is záporok, zivatarok és viharos erejű szél várható, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-35, kisebb területeken akár az 50-60 litert négyzetméterenként.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: