Újabb pályázati lehetőség erősíti a megyei gazdaszervezeteket

December 14-ig pályázhatnak az egyesületek

Közzétették Hargita Megye Tanácsa honlapján a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete idei pályázati felhívásának második kiírását, amelyreszarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztői egyesületek, valamint gyümölcs- és zöldségtermesztő és feldolgozó egyesületek pályázhatnak.

December 14-ig olyan egyesületek pályázhatnak, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

– A pályázati kiírásokkal lehetőséget kínálunk a fiatal gazdáknak is, akikre büszkék vagyunk, hogy itthon meg tudnak élni és olyan helyi termékeket állítanak elő, amelyek országhatáron belül és külföldön is lehet kereslet. Bízom benne, hogy ezáltal is erősödni fog a Székely termék mozgalmunk – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.


    • Felhívás a gyümölcs- és zöldségtermesztő és feldolgozó egyesületek számára

A pályázat célterületei: gyümölcs és zöldségfeldolgozó egyesületek konyháinak felszerelése: kukták, gyümölcsprések, címkék, befőttes üvegek, csomagoló anyagok, inox kagylók, inox asztalok, zöldségtermesztéshez szükséges öntözőberendezések beszerzése.

Az előirányzott keretösszeg: 108 303,74 lej.

A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének az 49 %-a. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidákfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 40 helyi önkormányzat.

További információk a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhetők: a közhasznú egyesület székhelyén, Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt, Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában,  telefonszám 0740-169850, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro. Pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is. 


     • Felhívás szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztői egyesületek számára

Hargita Megye Tanácsa 2010–2020-as időszakra kiadott Agrárfejlesztési Stratégiájának VIII. fejezete 8., 9., 10. pontja értelmében a hivatalosan bejegyzett  szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi és megyei egyesületei tevékenységének a támogatása és fejlesztése. A pályázók köre a Hargita megyei szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületei, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

A pályázatok célterületei a tejbegyűjtő központok felszerelésének a támogatása (hűtőtankok, a tejminőség ellenőrzésére való eszközök, számítógépek, nyomtatók, tejkvótaprogramok,  szállítóeszközök, stb.).

Az előirányzott keretösszeg: 48.120 lej

A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49%-a. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidákfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 40 helyi önkormányzat.

További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában, telefon: 0740169850, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.  


A pályázatok leadási határideje: 2018. december 14., 12 óra – egy példányban, lezárt borítékban Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám). A pályázatok elszámolásának határideje 2019. március 30.

– A hiányos és határidő után beérkezett pályázatokat nem bírálják el – ismertette a pályázati kiírás részleteit Márton István, a vidékfejlesztési egyesület vezetője.

Kérem ossza meg ismerőseivel: