Újabb raportőri megbízatás Borboly Csabának

Az ifjúság területén folytatott európai együttműködésről készíthet jelentést Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Európai Unió testülete, a  Régiók Bizottsága (RB) raportőreként. Erről döntöttek az RB Szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra (SEDEC) szakbizottságának tagjai szeptember 22-i, keddi brüsszeli ülésükön.

Borboly Csaba megköszönte és megtisztelőnek nevezte a támogatást az őt jelölő néppárti frakciónak, azon belül Alin-Adrian Nicának, a SEDEC néppárti koordinátorának, valamint az egyhangú szavazatot a szakbizottságnak. Mint nyilatkozta, régi álma vált valóra, hogy ezen a szinten is foglalkozhat a témával, tulajdonképpen folytatva azt, amit gyerekkora óta ifjúsági szervezetekben tett a fiatalok érdekében.

– Ifjúsági szervezeti tevékenységem miatt különösképpen kihívásnak tekintem ezt a megbízatást, ugyanakkor kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy régiónk fiataljainak az érdekeit is megjelenítsem a jelentésben. A dokumentum kidolgozása során széles körű konzultációt folytatok majd, mivel meggyőződésem: Európa legnagyobb problémáját az okozza, hogy a politika legtöbbször közömbös a fiatalokkal szemben. A politikusok nem foglalkoznak eleget az ifjúság kérdéseivel, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, ezt fel kell ismernie a politikai elitnek. Olyan uniós döntésekre van szükség, amelyek rákényszerítik a döntéshozókat arra, hogy ne csak a biztos szavazónak tekintett társadalmi rétegekkel foglalkozzanak, hanem azokkal is, akik nem látják értelmét részt venni a választásokon, ezek pedig többségükben a fiatal generáció tagjai. Uniós szintű cselekvés szükséges ahhoz, hogy a fiatalok szívesen maradjanak szülőföldjükön, ott élhessenek teljes életet. Örvendek, hogy Navracsics Tibor az Európai Bizottság e területen illetékes biztosa, mert könnyen szót értünk majd a csapatával – jelentette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök szakértőnek ezúttal is Csák Lászlót kérte fel, aki a korábbi két raportőri jelentésénél is segített, és ezúttal is vállalta a tanácsadást. Borboly Csaba 2013-ban Az európai felsőoktatás a világban, 2014-ben pedig Erőforrás-hatékony lehetőségek az építőiparban címmel készített jelentést az RB-ben. Borboly Csaba brüsszeli tevékenységéről bővebb információ található a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: