Újjáalakult a Területi Közrendi Hatóság

Bajkó Tibor, mint helyi közösségi képviselő a minimális teljesítményt meghatározó és értékelő bizottság tagja

Incze Csongor megyei tanácsost választotta elnökévé az újjáalakult Területi Közrendi Hatóság (ATOP). A január 30-i, hétfői alakuló ülést a csíkszeredai megyeházán tartották a rendőrség, a csendőrség, a készenléti felügyelőség, a prefektusi hivatal, valamint a helyi közösségek és a megyei tanács képviselőinek részvételével. Incze Csongor megköszönte a bizalmat, és meghívta Udvarhelyszékre a testület tagjait, hogy közelebbről megismerjék azokat a térség közrendet érintő problémáit.

Az ülésen felszólalt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki elmondta, hogy szeretné, ha a közrendi hatóságot nagyobb mértékben támogatná a megyei tanács. Azt kérte a frissen megválasztott elnöktől, hogy bátran forduljon a megyei tanácshoz a testület igényeivel, és vizsgálják meg a megyeelnök korábbi javaslatainak kivitelezhetőségét, például a megyei utak videokamerákkal való felszerelését. Az elöljáró azt kérte a testület tagjaitól, hogy minél több megoldási javaslattal forduljanak a megyei tanácshoz, konzultálva térségük civilszervezeteivel, és azokat figyelembe veszik a költségvetés kialakításánál.

A közrendi hatóság döntött a munkabizottságok összetételéről is. A koordinációs, katasztrófavédelmi és petíciós bizottság tagja Incze Csongor és Becze István megyei tanácsos, Rafain Zoltán helyi képviselő, Mihalache Constantin a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség, Cimpoieșu Stelian az Olt Sürgősségi Felügyelőség, valamint Iamandi Dan a Hargita Megyei Csendőrség részéről; a felmérő, a minimális teljesítményt meghatározó és értékelő bizottság tagja Petres Sándor alprefektus, Proca Ion és Sándor Barna megyei tanácsos, továbbá Bajkó Tibor helyi közösségi képviselő; a szociális, szakmai követelményi, konzultációs és emberjogi bizottságban Kassay L. Péter és Salamon Zoltán megyei tanácsos, Mândru Marin az Ország Rendőri Testület részéről, illetve Barabás Zoltán helyi közösségi képviselő tevékenykedik ezentúl.

DSC_0366

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke, aki a közrendi hatóság megszervezésével kapcsolatos teendőket látja el, javasolta, hogy az első ülésüket tartsák Homoródalmáson, amit egyhangúlag támogattak, így február 17-én Homoródalmáson tartja a Területi Közrendi Hatóság az első hivatalos ülését. Erre Tikosi László polgármester, illetve a térség vezetői is meghívást kapnak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: