Újra kinyitott a színház és a könyvtár

Minden olvasót és színházlátogatót szeretettel várnak

Az enyhítéseknek köszönhetően megnyitotta kapuit a közönség előtt a Figura Stúdió Színház és a városi könyvtár is. A Figura csütörtök este tartotta első előadását a márciusi leállást követően, a könyvtár hétfő óta fogadja az olvasóközönséget. A vírushelyzetre vonatkozó országos szabályozás értelmében mind a színházi előadások, mind pedig a könyvkölcsönzés során be kell tartani bizonyos előírásokat.

A Figuránál egyelőre nyitott téren tartják a közönség részvételével zajló programokat  – tegnap este a művelődési ház udvarán tekinthette meg a közönség a Biorobot című felolvasó-színházi előadás bemutatóját. A nézőtéren egymástól két méteres távolságra elhelyezett, előzőleg lefertőtlenített székeken foglalhattak helyet a nézők, a program idején kötelezően szájmaszkot kellett viselniük. A beléptetés is az előírásoknak megfelelően zajlott: testhőmérséklet-mérés és kézfertőtlenítés a főbejáratnál; távozáshoz pedig a mellékajtót kellett használni. A rendelkezéseket a továbbiakban is szigorúan betartja és betartatja a színház.

Az előadás a Bethlen Gábor Alap (BGA) támogatásával jött létre.


A vonatkozó rendelkezéseknek megfelelően, a könyvtárba az olvasók nem mehetnek be a polcok közé, ezért a gyermekkönyvtárnál és a felnőtt részlegnél is kiszolgáló ablakot szereltek a bejárati ajtóra. Miután megmutatják a könyvtárosnak a visszahozott könyveket, a folyosón lévő tárolókba helyezik azokat, ezt követően a könyvtár dolgozói az újonnan kiválasztott példányokat átadják az olvasóknak. A visszahozott könyvek tíz nap elteltével lesznek ismét kölcsönözhetőek.

Mivel a karantén nagyban leszűkíti a kölcsönözhető állományt, fontos hangsúlyozni, hogy mindenki időben vigye vissza a nála lévő könyveket. A kiszolgálási idő lerövidítése érdekében a könyvtár dolgozói arra biztatják az olvasókat, hogy konkrét kéréseiket a könyvtár látogatását megelőzően jelezzék a 0744-778493-as telefonszámon, a biblio@gyvk.ro e-mail címen vagy a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár Facebook-oldalán.

A könyvek kiválasztásában segítséget nyújt a könyvtár elektronikus katalógusa is, amely a http://gyvk.ro/hu_HU/ honlapon érhető el. A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9-15 óra között, szerdán 10-17 óra között tart nyitva, az olvasóterem továbbra is zárva tart.

Minden olvasót és színházlátogatót szeretettel várunk!


Nagy Zoltán polgármester


Címfotó: Kozma Péter

Kérem ossza meg ismerőseivel: