Újra megnyitják szombaton a parajdi sóbányát

Egy hónappal ezelőtt vízszivárgás miatt lezárták

Június 15-én, szombaton újra megnyitják a látogatók előtt az egy hónappal ezelőtt vízszivárgás miatt ideiglenesen bezárt parajdi sóbányát.

Irina Muller, az Országos Sótársaság (Salrom) termelési igazgatója az AGERPRES-nek elmondta, elvégezték a szükséges munkálatokat, amelyek biztonságossá tették a turisztikai és termelési tevékenységet a bányában. Emlékeztetett, egy hónappal ezelőtt a Korond patak áradása miatt talajvíz szivárgott be a bányába, ezért sürgősségi beavatkozással elterelték a patak medrét és ástak egy csatornát, amely képes nagyobb vízhozam befogadására is.

‘A jelenlegi enyhe vízszivárgást megfelelően kezelni tudjuk, és nem jelent veszélyt sem a turisztikai, sem a kitermelési tevékenységre’ – hangsúlyozta Muller.

Szombattól várják a látogatókat, akik teljes biztonságban lesznek a bányában – hangsúlyozta a sótársaság igazgatója.

Muller elmondta még, hogy hosszú távon nagyarányú beruházásokat terveznek, hogy biztosítsák a munkálatok stabilitását, azonban idő kell ezek megvalósításához.

A gazdasági minisztérium május 15-én jelentette be, hogy a Országos Sótársaság ideiglenesen felfüggesztette a kitermelést és a turisztikai tevékenységet a parajdi sóbányában.

A tájékoztatás szerint az intézkedésre a látogatók és alkalmazottak biztonságának védelmében volt szükség, a tavaszi esőzések miatt ugyanis víz szivárgott a bányába.

A parajdi sóbánya Facebook-oldalán közzétettek szerint a bánya június 15-étől reggel 8 és este 6 óra között látogatható, a turistákat szállító utolsó autóbusz fél 5-kor indul a bejárattól.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: