Újra műsoron a Fizikusok

A Figuránál január 28-án, csütörtök este 7 órától újra megtekinthető Albu István rendezésében Dürrenmatt Fizikusok című darabja.

A darab helyszíne egy festői nyugalmú luxusklinika, egy magán-elmegyógyintézet, ahol milliomosok pihenhetik ki a század fáradalmait. A klinika nyugalmát azonban váratlanul néhány bizarr gyilkosság kavarja fel. A klinika vendégei közül hárman régi bentlakónak számítanak. A személyzet is csak képzelt nevükön: Newtonként, Einsteinként és Möbiusként ismeri azt a három tudóst, akik valamilyen ismeretlen okból már évek óta az intézet lakói. Körülöttük fonódnak egy olyan furcsa bűnügy szálai, ami Dürrenmatt darabjának kiindulópontja lesz. Ebből a nyomozásból indul Dürrenmatt komédiája, s szövi helyzeteit egy olyan történetté, melynek középpontjában a XX. század egyik fontos kérdése: az egyén felelőssége áll.

fizikusok1

Felelősek vagyunk-e a világért, ami cselekedeteink, korszakalkotó felfedezéseink nyomán folyamatosan változik köröttünk? Mit kezdjen az emberiség egy találmánnyal, ami egyszerre képes gyökeresen megváltoztatni a világot, miközben bárki számára lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal elpusztítsa azt? Felelős-e a tudós azért a tudásért, ami értelmének, gondolkodásának köszönhetően birtokába jut? – többek közett ezen kérdéseket veti fel a Figura előadása.

fizikusok

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes.

Jegyek válthatók munkanapokon 8 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen.
Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.


FRIEDRICH DÜRRENMATT: FIZIKUSOK

Fizikusok plakat

Fordította: UNGVÁRI TAMÁS

Játsszák:
BARTHA BORÓKA
BOROS MÁRIA
DÁVID PÉTER m. v.
FARAGÓ ZÉNÓ
D. GULÁCSI ZSUZSANNA m. v.
KOLOZSI BORSOS GÁBOR
MÁTHÉ ANNAMÁRIA
MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ
TAMÁS BOGLÁR
VAJDA GYÖNGYVÉR

Rendező: ALBU ISTVÁN

Díszlettervező: TENKEI TIBOR

Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR

Munkatárs: TÖRÖK RÉKA

Kérem ossza meg ismerőseivel: