Újra műsoron a Közel sincs már e vadság erdeinkben című előadás

Január 25-én, szerdán este 19.00 órától a Figuránál újra műsoron a Közel sincs már e vadság erdeinkben című előadás. Theresia Walser, kortárs német drámaírónő darabját Botos Bálint rendezésében mutatta be a gyergyószentmiklósi színház.

figura_vadsag

A német színházi múltfeldolgozás XXI. századi hullámába tartozó, groteszk humorú kortárs drámaszöveg a II. világháború utáni német újrakezdés kritikájaként is értelmezhető, melyet az erdélyi alkotók a közép-kelet-európai viszonyokra adaptáltak. Három fiúszereplővel és három családtörténettel ismerkedhetnek meg a stúdiótermi előadás nézői. A produkción keresztül az alkotók, egyebek mellett, arra keresik a választ, hogy lehetséges-e bármiféle újrakezdés a múlt feldolgozása és lezárása nélkül, vagy a korábban elkövetett hibáink előbb-utóbb úgyis átveszik életünk felett az irányítást? Az előadásban szereplő színészek (Fodor Alain Leonard, Kolozsi Borsos Gábor, Bocsárdi Magor, Máthé Annamária, Moșu Norbert-László és Vajda Gyöngyvér) mind olyan figurákat formálnak meg, akik valamilyen módon a személyes- vagy a történelmi múlt maradványaival küzdenek, miközben azt a hamis állítást teszik: elfojtásaikkal terhelt életük fenntartható.

vadsag

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményesen 10 lej. Jegyek kaphatók munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.


THERESIA WALSER: KÖZEL SINCS MÁR E VADSÁG ERDEINKBEN

Fordította: Parti Nagy Lajos

vadsag-plakat-web

A fiú, Brim, Frau Alberti, Fred:  FODOR ALAIN LEONARD

B fiú: KOLOZSI BORSOS GÁBOR

C fiú, Übür, Kirk, A görög: BOCSÁRDI MAGOR

Rita, Helga, Marie: MÁTHÉ ANNAMÁRIA

Hans Rudi, BRAX, Friedel: MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ

Luzi, Irene, Natalie: VAJDA GYÖNGYVÉR

*   *   *

Díszlet- és jelmeztervező: BAJKÓ BLANKA-ALIZ

Zene: BOCSÁRDI MAGOR

Dramaturg: LOVASSY CSEH TAMÁS

RENDEZŐ: BOTOS BÁLINT

Kérem ossza meg ismerőseivel: