Újra műsoron az Anyegin

Január 20-án, pénteken este 7 órától újra megtekinthető a Figura hétvégén bemutatott Anyegin című előadása. A Puskin klasszikusa nyomán készült produkciót Botond Nagy jegyzi rendezőként, akinek A Homokszörny című előadás után ez a második munkája a társulattal.

Mitől remekmű az Anyegin? Milyen ma is érvényesnek számító kérdéseket fogalmaz meg ez a csaknem kétszáz évvel ezelőtt született mű? Szerelem, boldogságkeresés? Elég ezekbe a kulcsszavakba kapaszkodnunk, miközben pontosan az elmagányosodással küzdünk?

anyegin4

Folyton várunk valamire, aminek talán csak a saját, öntörvényű valóságunkban van létjogosultsága. Néha annyira ragaszkodunk, hogy azt gondoljuk, az elengedés tulajdonképpen az élet utolsó lényeges momentuma. De ha megszabadulnánk ettől a rögeszmétől, talán határtalan ragyogásként bontakozna ki bennünk egy olyan végleges állapot, melyben azonos az élet és halál. A hétköznapi tapasztalaton túli ajándék pedig mozdulatlan tánc, ízen túli édesség, mely semmivel sem mérhető.

Az Anyegin erről a vágyról mesél és az elengedésnek azon mélységéről, melybe belezuhanni akár több életen keresztül is érdemes a szikrányi, de mindent felülmúló szépség miatt. Mert csak az ilyen szerelmek bírnak ki kétszáz évet.

anyegin5

A péntek esti időpontot követően az előadás legközelebb február 2-án (csütörtökön) este 7 órától kerül műsorra.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a produkció erős fény- és hangeffekteket tartalmaz; az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek kaphatók munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon; e-mail: org@figura.ro.


PUSKIN NYOMÁN: ANYEGIN
anyegin-plakat

Rendező: Botond Nagy

Szereposztás:

A. Sz. Puskin: SZAKÁCS LÁSZLÓ m.v.

Jevgenyij Anyegin, földbirtokos: FARAGÓ ZÉNÓ

Vlagyimir Lenszkij, költő: KÁDÁR L. GELLÉRT e.h.

Tatjana Dimitrijovna Larina, Larina idősebbik lánya: SZILÁGYI MÍRA e.h.

Olga Dimitrijovna Larina, Larina fiatalabbik lánya: MÁTHÉ ANNAMÁRIA

Larina asszony / Filipjovna, öreg dajka: BARTHA BORÓKA

herceg, Tatjana férje: DÁVID PÉTER

Továbbá: BOROS MÁRIA, FODOR GYÖRGYI, VAJDA GYÖNGYVÉR


Díszlet-, jelmeztervező: MÁRTON ERIKA
Koreográfus: GEORGE POP

Dramaturgiai konzultáns: TAMÁS ISTVÁN
Light designer: ERŐSS LÁSZLÓ

 

Külön köszönet: KÓNYA ÜTŐ BENCE, FERENCZI ZOLTÁN, JAKAB LÓRÁNT


Helyszín:

Gyergyószentmiklós, Figura Stúdió Színház, stúdióelőadás a nagyteremben

Kérem ossza meg ismerőseivel: