Újraindult a Gyergyószentmiklósi Turisztikai Információs Iroda

A volt mozi épületének földszintjén nyílt meg a Gyergyószentmiklósi Turisztikai Információs Iroda. A megnyitón jelen voltak Nagy Zoltán alpolgármester, tanácsosok, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatának igazgatója és tanárai, valamint az iroda munkatársai.

IMG_0793

Hosszas felújítás után új berendezéssel, korszerű technikai eszközökkel, és határozott elképzelésekkel indult újra az információs pontként is szolgáló iroda.  A felújításra, a berendezésekre, a felszerelésekre a pénz nagy részét. mintegy 113 000 eurót a Regionális Operatív Program pályázatán nyerte az önkormányzat.

Nagy Zoltán alpolgármester a megnyitón hangsúlyozta, hogy az irodának köszönhetően szimbolikusan most már nyitott ajtó vagyunk, úgy az idelátogatók, mint a gyergyószentmiklósiak számára, de meglátása szerint csak az értékeket keresőket, az értékes dolgokat kell befogadnunk, közvetítenünk, ne a „kommersz” diktálja az irányt.

IMG_0792

Elmondta, hogy közös munkával, együttműködéssel, összefogással a remények szerint sikerül a Gyergyói-medence látványosságait, turisztikai termékeit, turisztikai kínálatát egy csokorba szedni és továbbadni, eljuttatni, kiküldeni a nagyvilágba, hogy az idegenforgalom gazdaságfejlesztő, gazdaságserkentő tényezővé váljon tájainkon.

Tatár Attila, az iroda vezetője örömét fejezte ki, hogy négy év után végre sikerült megfelelő helyet kapni az irodának, hiszen egy patinás épületben, a város központjában ideális helyen van. Szólt az iroda bejárata mellett található érintőképernyős infóterminálról, amely felhő alapú szolgáltatásának köszönhetően nemcsak a gyergyói régió látnivalóiról nyújt információt, hanem az ország más térségeiről is kaphat ismertetőt az érdeklődő. A rendszert folyamatosan fejlesztik, a továbbiakban használható lesz az infóterminál telefonja is, amelyen további szóbeli tájékoztatást kaphat a turista.

IMG_0800

Dr. Dombay István, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatának igazgatója az intézménye segítségét ajánlotta fel, és ugyanakkor megelégedéssel nyugtázta, hogy az iroda keretén belül, nyári szakmai gyakorlatok során a diákoknak most már van hol tapasztalatot szerezniük.

Kérem ossza meg ismerőseivel: