Újraindult az Erdei iskola program

Természetjárás, barangolás és tanulás!

Idén is folytatódik az Erdei iskola, az eddigi évekhez hasonlóan Homoródfürdőn, a Hatos Villa ad színhelyet a tevékenységnek, de ezenkívül még  Borzonton, a Nyíres Menedékházban is elindul a program, köszönhetően a  Gyergyóalfalvi Közbirtokosság támogatásának.

A különböző témakörű programok lehetőséget biztosítanak, hogy akár óvodás csoportok, akár általános, középiskolás diákok hasznosan, tanulva tölthessék el az időt egy a város zajától mentes természetközeli környezetben.

Idén is rekord idő alatt beteltek a helyek, Borzonton a februári hónap során három dátumon tartanak Erdei iskolát, 14-én, 15-én és 16-án.

Az Erdei iskola program Hargita Megye Tanácsa és a Vámszer Géza Művészeti Népiskola közös szervezése által jött létre, a program partnere a Hargita-Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás és idéntől pedig csatlakozott a Gyergyóalfalvi Közbirtokosság is.

A program ideje alatt a gyerekek megtanulnak csapatban dolgozni, figyelni egymásra és környezetükre is. A tanösvény menti séta során a gyermekek megismerkednek az őket körülvevő világgal, az erdőben lakozó állat- és növényvilággal.

Az erdészek segítségével a gyermekek vadállat nyomokat keresnek  és azonosítanak be a  hóban, megismerik a hely történetét és a különböző fajta fákat is.

A gyermekek farsangi fánkokat sütnek és vadállatokat mintázó farsangi maszkokat készítenek. A homoródfürdői Hatos Villában ötödik alkalommal szervezik meg a programot, az első alkalom már sikerrel zárult, a gyermekek sok új tapasztalattal és baráttal tértek haza.


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: