Ünnepelt a Bóbita Óvoda Gyergyóalfaluban

Átadták Gyergyóalfaluban a felújított alszegi óvodát, és megtartották a névadó ünnepségét is pénteken, október 23-án. Az óvoda a Bóbita elnevezést kapta, történetét Szakács Katalin óvónő és Gál János, a Sövér Elek Iskolaközpont igazgatója ismertették. Az óvoda épületének felújítását segítette Hargita Megye Tanácsa Hargita megyei kaláka a gyerekeinkért programja keretében, az átadáson jelen volt Borboly Csaba elnök és Barti Tihamér alelnök.

BobitaOvoda3_2015okt24

Gál János elmondta, az összefogás jó példája az épület felújítása, hiszen Szakács Katalin törekvésében partnerre talált a helyi önkormányzatban, a megyei tanácsban és a szülőkben. Az összefogás eredménye pedig, hogy jobb körülmények között tanulhatnak a gyerekek. Az igazgató oklevéllel köszönte meg Borboly Csaba megyeelnöknek és Gáll Szabolcsnak, Gyergyóalfalu polgármesterének a segítséget.

Gáll Szabolcs a közösség nevében mondott köszönetet a megyei tanácsnak, és gratulált Szakács Katalinnak munkájáért. További tevékenységéhez erőt kívánt az óvónőnek, aki nap mint nap a megmaradásért, a szellemi fejlődésért dolgozik, mondta.

Borboly Csaba úgy fogalmazott: a szép számban összegyűlt közösség mutatja, hogy van remény és összefogás. Példaértékűnek nevezte a közösség megmaradása érdekében elvégzett munkát. Mint mondta, hit és remény nélkül nem lehet a jövőt elképzelni, itt pedig látszik, hogy hisznek a jövőben, hogy a gyerekek itthon lehetőséget kapnak a boldogulásra. Mindenki azt szeretné, hogy gyerekei itthon maradjanak, ehhez össze kell fogni, és figyelmet kell kapjanak a fiatalok, tenni kell azért, hogy érezzék az itthon maradás fontosságát, ez a közélet legfontosabb feladata, mondta a megyeelnök. Beszéde végén gratulált az óvónőnek, a polgármesternek, a szülőknek, akik hittek a munkálat fontosságában.

BobitaOvoda2_2015okt24

Barti Tihamér is örömét fejezte ki, hogy a megyei tanács segítségével több tanintézet megújult a Gyergyói-medencében. Ahhoz, hogy sikeres fiatalok legyenek, a megfelelő „csomaggal” kell induljanak az óvodából, hangsúlyozta a tanintézet fontosságát az alelnök.

Végül Borboly Csaba átadta Szakács Katalinnak a székely zászlót, mint mondta, fontos, hogy már gyerekkorban megismerjük szimbólumainkat.

Kérem ossza meg ismerőseivel: