Üröm az örömben

Nagy az a bizonyos állatkert!

Az idén nyáron megértük mi is, hogy végeztek az utcánkban a víz- és csatornahálózat lefektetésével. Üröm az örömben az, hogy itt is olyan aknákat használtak, amik nem úttestre vannak tervezve, így a víz-akna már oválisra torzult, a csatorna-akna körüli betonozás pedig immár darabokban van, hála annak, hogy az utcában kamionok is járnak, a vezetők pedig néha a fellegekben.

Mondom magamnak ennek fele se tréfa, valamit tenni kell, hogy bár tovább ne romoljon a helyzet, ezért két méretes betontömböt tettem az aknák külső széléhez, hogy elvegyem a sofőrök kedvét, hogy azokon áthajtsanak. Én, naiv! Nem telt bele két nap, s mit látnak szemeim? Hát ezt:

betontomb-eltaszitva

Ejsze került valaki, aki itt akarta kipróbálni az autója erejét, hát vett egy jó nagy lendületet, és durr neki, egyenesen a betontömbnek. Még szerencse, hogy csak egy méterrel bírta odébb taszítani, s nem az utca végéről kell visszahozzam. De tény, hogy komoly gond kell legyen annak a látásával, aki nem vesz észre az út szélén egy 20x20x60 centis betontömböt.

Árus Zsolt

Kérem ossza meg ismerőseivel: