Útjavítás

Egybefüggő aszfaltszőnyeggel javítják fel a megyei aszfaltutak tönkrement szakaszait. Aláírta június 30-án Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és a székelyudvarhelyi Multipland Kft. képviselője a megyei utakra érvényes egybefüggő aszfaltszőnyegre vonatkozó keretszerződést. Az egybefüggő aszfaltszőnyeg leterítése tulajdonképpen útfelújítást jelent, a korábban már leaszfaltozott, de nagyon rossz, szinte járhatatlan állapotban levő útszakaszokra alkalmazzák. A munkálatokra közbeszerzést írt ki Hargita Megye Tanácsa.

A karbantartást 2015–2016-ban végzik, idénre összesen 21 km-re irányzott elő pénzt a megyei tanács a saját költségvetéséből, így térségenként 4-5 km-es szakaszokat javítanak fel.

A tervek szerint három héten belül elkezdődnek a munkálatok, addig a terepfelmérés zajlik. Az aszfaltszőnyeg 4 cm vastagságú lesz, továbbá a karbantartás kátyúzást és kiegyenlítő réteg leterítését is tartalmazza.

– Ez egy pilot programja a megyei tanácsnak, ami egyedülálló megoldás a rossz minőségű aszfaltos utak feljavítására – hangsúlyozta Incze Csongor, majd hozzátette: nagyon örvend, hogy sikerült bevezetni egy szükségszerű, de teljesen új megoldást az aszfaltozott megyei utak karbantartására. Mint fogalmazott, ezzel is arra törekszenek, hogy növeljék a megyei utak élettartamát, illetve javítsák azok minőségét a közlekedés könnyítése, illetve a gépkocsik állapotának megőrzése érdekében.

Kérem ossza meg ismerőseivel: