Üveggyöngyvarázs

Zenés-tudományos előadás

Helyszín: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ
Időpont: 2019. április 25., csütörtök 19:00 óra


„Néhány kutató úgy véli, hogy a 21. század fizikájának is nevezett Szuperhúrelmélet – a természet leírásának egy teljesen új megközelítése, amely szerint minden-minden aprócska húrokból épül fel – feloldja a modern fizika néhány komoly ellentmondását és az elméletnek megvan az a képessége, hogy az Univerzum összes csodálatos történetét – a szubatomikus kvarkok viharos táncától kezdve egészen a galaxisok fenséges forgásáig – egyetlen „mesterelméletből” származtassa.

A szuperhúrok harmóniája és éteri zenéje adta azt az ötletet, hogy zenész barátaimmal megkeressük a találkozási pontokat kedvenc dalaink és zenészeink, valamint a tudományok között. Ez az előadás lehet, hogy világpremier bizonyos szempontból: nem tudok róla, hogy valaha összegyúrtak volna ilyen „ötvözetet”, ahol a pop-rock történet néhány legendás darabját képi anyaggal „tuningolva” és a tudományokkal megkeverve tálalták volna.

Egy rendhagyó előadásra szeretnénk meghívni minden zene-, tudomány- és kultúraszerető kíváncsi embert. ” (Nagy Péter előadó)

Előadják:
Nagy Péter – előadó
György László – ének, gitár
Horváth Zoltán – ének
Fülöp Loránd – gitár
Mihály Csaba – zongora
Korpos Szabolcs – zongora
Csibi András – basszusgitár
Pál Andor – dob


Jegyek ára 10 lej. Jegyek a gyergyószentmiklósi művelődési ház jegypénztárában válthatók munkanapokon 15 és 19 óra között. Helyfoglalás a 0266/361.992-es vagy a 0742/215.503-as telefonszámokon.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kérem ossza meg ismerőseivel: