Valamilyen formában sikerülni fog újranyitni az iskolákat

A szakszervezetek, a szülők és a gyerekek is azt szeretnék, hogy kinyissanak az iskolák

‘Valamilyen formában’ mindenképpen ‘sikerülni fog újranyitni’ az iskolákat február 8-án – jelentette ki Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A miniszter szerint az online tanítás problémái ‘strukturálisak, és nem konjunkturálisak’, és minden országban jelen vannak.

‘Mély meggyőződésem, hogy február 8-án sikerülni fog megnyitni az iskolákat, vagy minden iskolát, vagy azokon a településeken levőket, ahol a fertőzöttségi arány alacsony. Az elemi osztályok és az óvodák prioritást fognak élvezni, mivel ezekben a legnehezebb az online tanítás, de a 8. és 12. osztályosok esetében is fontos ez, mivel ők vizsgák előtt állnak. Meggyőződésem, hogy valamilyen formában sikerülni fog újranyitni az iskolákat’ – fejtette ki Cîmpeanu a Realitatea Plus csütörtök esti műsorában.


A szakszervezetek, a szülők és a gyerekek azt szeretnék, hogy – amennyiben ezt a járványhelyzet megengedi – a második félévtől kinyissanak az iskolák – jelentette ki csütörtökön Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter, miután tárgyalt a tanügyi szakszervezetek, a szülők, valamint a tanulók és egyetemi hallgatók érdekvédelmi szervezeteinek képviselőivel.

A tárcavezető szerint minden fél megértette a tanulók és a tanárok egészsége megvédésének fontosságát.

Sorin Cîmpeanu szerint a tanulók azt a megoldást támogatják, hogy a vizsgákra az osztályban, fizikai jelenléttel kerüljön sor.

Kifejtette: a szülők képviselői az oktatásra fordított költségvetés növelését szorgalmazzák.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: