Vallomás Siklódi Piroskának!

Kedves Piroska! Tartozom egy vallomással, ugyanis én, Antal Elemér szedtem le a rendszabályzatot a jégpályán és ragasztottam az iroda ajtajára. Először is bocsánatot akarok kérni a szövegért, amit ráírtam (Piroska, kapd be! – a szerk. megj.). Igazából azt akartam írni, hogy Piroska egy rosszindulatú, hazug, arrogáns, nagyképű hölgy, aki alkalmatlan a VSK vezetésére. De láthatod, ez igen hosszú, és nem fért volna ki, na meg az írószer sem fogott a fólián így hát lerövidítettem.

Bűncselekményemnek, azért ismerjük el, pozitív hozadéka is van: kijavítottuk a helyesírási hibákat. Így már egy helyesen megírt szabályzat kerülhet ki a jégpályára. Na de látom, a VSK facebook-oldalán, újra a javítatlan változatot raktátok ki. Hát hiába dolgoztunk, kedves Piroska, egy kis igényesség nem ártana egy manager részéről!

Visszatérve a bűncselekedetemhez, elmesélek egy-két dolgot, hogy mi késztetett rá. Először is, mint gyergyói hokiszerető lakos, nem hagyhattam, hogy egy kifüggesztett szövegben ennyi hiba legyen.
Másodszor nem értek egyet, hogy a hokis gyerekek nem mehetnek be igazolványukkal szabadkorcsolyázásra. Te mindig a törvényességre hivatkozol, sőt, mi több, azt mondtad, erre polgármesteri rendelet van. Ez így nem igaz, ugyanis megkérdeztem a polgármester urat, és azt mondta, ő ilyen rendeletet nem írt alá. Innen jöttem rá, hogy hazudtál. Azt hangoztatod, hogy ingyen nem mehet be senki, mert az nem törvényes. Érdekes, hogy máshol ez lehetséges, nálunk meg nem.

A múlt héten a gyerekem elment szabadkorcsolyázásra fényképes lepecsételt igazolványával és kiraktátok, hogy nem mehet be, miközben az ismerősödet behívtad, mint vendégedet. Szerinted ez biztos helyes, de az is lehet, hogy volt rá polgármesteri rendeleted!

Kedves Piroska! Még egyszer elmondom, amit már gyergyói pályafutásod elején is említettem, hogy a VSK azért jött létre, hogy biztosítsa a jégpálya és a futballpálya működését-, mert a Progym, illetve a Jövő nem számolhat el pályafenntartási költségeket.

IMG_0335

Egy másik bosszantó dolog, hogy a gyerekek edzésén csak a világítás első szintje van felgyújtva. Arra hivatkozol, hogy a világítást szerelő cég utasítása alapján nem terhelitek a rendszert. Gyanúsnak tűnt, hogy egy év után egy cég a munkáját így értékelje, ezért utánajártunk, és az derült ki, hogy ez egy
valótlan állítás: teljes kapacitással működtethető a rendszer. Úgy gondolom, ez is egy hazugság a részedről. Ha a cég nem állít igazat, akkor is a megoldás az, hogy orvosolni a problémát, és nem az, hogy a villanyt nem kapcsoljuk fel.

Még az is bosszant, hogy elűzted Zöld Albit, és helyette felvetted Kastal András urat. Tudtad, kedves Piroska, hogy Albi rolbázott, korcsolyát fent, hegesztett, rolbát javított és még sok egyebet meg tudott csinálni? Csak kérdem, hogy ezek közül melyiket végzi el Kastal úr? Mert mikor a szülők fát hoztak és rakták le Kastal úr csupán nézte; amikor a önkéntesek fúrták a székeket, Kastal úr azt is csak nézte – bocsánat, nem csak nézte, hanem meg is jegyezte, hogy elég lassan haladnak. Távol áll tőlem a vádaskodás, meglehet, hogy nem ezek a feladatai. Láttam az arckönyv profilján, hogy egyetemet végzett, akkor meg jogos, hogy nem rolbázik, nem rak fát, nem fúr széket, de akkor mondd már meg, kedves Piroska, hogy mit csinál? Azt már megtudtam, hogy őrzi a kulcsokat. De azonkívül? Biztosan lepapíroztad, mert te a törvények betartásának híve vagy…. Én meg ilyen kis kíváncsi…
Még eszembe jutott valami: olyan egy húron pendülnek kedves Piroska és Kastal úr, csaknem rokonok? Én azt hiszem azok.

Miközben Kastal úr tevékenységén tűnődöm, szól a telefonom, és tudtomra hozzák, hogy a szerdai mérkőzést, ami az U12-es Magyar Bajnokság keretén belül kellene megrendezésre kerüljön, nem lehetséges, mert Piroska kiadta a pályát a tekerőpataki iskolának. És ha Piroska megígérte, az úgy is lesz! Majd jött a hír, hogy az edző elment Tekerőre és megbeszélte, válasszanak egy másik időpontot, amit el is fogadtak, így a mérkőzés is meg lesz rendezve.

Na látod, kedves Piroska, ez itt a baj! Van Gyergyóban egy ügyes kicsi csapat, amelyik az ősszel selejtezőn kivívta, hogy indulhasson a Magyar Bajnokság A csoportjában, a Magyar Jégkorong Szövetség elfogadta, hogy nekünk ne kelljen kimennünk minden csapathoz, mert az költséges lenne. Így minden magyarországi csapat eljön egyszer Székelyföldre és itt játsszák le mindkét mérkőzést. Az ellenfél eljön hatszáz kilométerről, és itt nem lehet játszani, mert egy iskolának Piroska kiadta a pályát. A tanár úr Tekerőn megértette miről van szó, csak Piroska nem érti! Úgy gondolom, a sportolók előnyt kellene élvezzenek, már csak azért is, mert ők a jégpálya főbérlői.

Még az is bosszant, hogy a gyerekek öltözőiben hidegek a fűtőtestek; hogy nem lehet mosóport venni a focinál, mert nincs a költségvetésedben; hogy a focipályán mindig problémát jelent a fűnyírás, a vonalazás; hogy az iskolai korcsolyázás is pénzdíjas lett és a sort folytathatnám….

Talán neked is érdemes lenne ezeken elgondolkodnod…

Többet nem írok, már így is hosszúra sikeredett. De ennek is van pozitív oldala, mert kissé kibővítve elfogadhatják tudományos dolgozatnak büntetésenyhítés céljából. Ha Becalinak elfogadták a
tudományos dolgozatait, nekem is lehet esélyem.

Várom méltó büntetésem!

Ui.: Horváth Gáborral tudatom, hogy az inzultáló szavak nem a VSK-nak voltak „szegezve” – intézve, hanem Siklódi Piroska manager asszonynak!

Tisztelettel,
Antal Elemér

Kérem ossza meg ismerőseivel: