Változások a GYHK játékoskeretében

Távozott Zagidullin és Creangă

A Gyergyói Hoki Klub ezúton közli, hogy több változás is történt az elmúlt napokban a csapatunknál.

Meg kellett válnunk egyik orosz csatárunktól, Albert Zagidullintól, Florin Creangă pedig kérte, hogy más klubhoz távozhasson.

Albert Zagidullinnak megköszönjük mindazt, amit a csapatunkért tett, nagyra becsüljük emberi és jégkorongozói kvalitásait, nehéz szívvel, de le kellett mondanunk az ő játékáról.

Nem volt könnyű döntés: keresve az edzőnk által kijelölt játékstílushoz a legmegfelelőbb összeállítást, olyan feladat elé kerültünk, amikor nem jó és rossz, hanem több lehetséges jó irány közül kellett választani. Egyenként minden játékosunknak kiváló képességei vannak a maga helyén, szakmai elemzés folyt arról, hogy milyen az összhang a társakkal, hogy az adott meccsen, adott játékhelyzetben hogyan lehetünk eredményesebbek csapatként.

Elméletileg mind a tíz légiósunkra szükség lehetne, hiszen jöhet bárkinél formaingadozás, esetleges nem kívánt sérülés, amikor egy másik társ bevetése segíthet a csapaton. Azonban be kellett látnunk, sem az öltöző hangulatára, sem a csapatszellemre nem lehet jó hatással az, ha számos, egyébként nagyon jó játékos a légiós-szabály miatt hosszabb ideig nem kaphat lehetőséget. A sportolónak sem jó az, ha heteken át nem játszik. Emiatt volt szükség a keret szűkítésére.

Döntésünkkel akár tovább is várhattunk volna, de ez káros lett volna a játékos jövője szempontjából. A szezon ezen szakaszában jó esélye van arra, hogy megfelelő csapatot találjon magának. Köszönünk mindent Albert, és szívből kívánunk sok sikert a továbbiakban!

Florin Creangă a nyár folyamán csatlakozott csapatunkhoz, de sajnos itt nem tudta elérni azt, amire számított. Sokáig sérülés hátráltatta a szereplését, és miután felépült, nem tudott előrébb kerülni a maga posztján. Úgy érezte, máshol nagyobb lehetőségei lesznek, ezért kérte a szerződésbontást. Nem akarunk az útjába állni a fiatal jégkorongozónak, sok sikert kívánunk neki is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: