Változékony időjárás várható a következő két hétben

Hol tavaszias hőmérsékletre, hol lehűlésre kell számítani

Változékony időjárásra, hol tavaszias hőmérsékletre, hol lehűlésre kell számítani a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 22-e és november 4-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a következő négy napban 14-16 Celsius-fokról 8 fokra csökken a nappali csúcshőmérséklet. Aztán hétvégére ismét felmelegszik az idő, 20-21 fokra is számítani lehet, jövő héten pedig újabb lehűlés várható, 14-15 fokos maximumokkal. Az éjszakai hőmérséklet is ennek megfelelően alakul, ezen a héten 5-6 fokról akár -1 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála, majd a melegebb időszakban ismét 5-6 fok, aztán a jövő héten újból csak 3-4 fok lesz éjszaka. Esőre október 26-áig, majd jövő héten, október 30-a körül lehet számítani.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban hasonlóan változékony lesz az időjárás. Péntekig fokozatosan 9-12 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig 1-3 fok lesz. Hétvégén aztán felmelegszik a levegő, akár 22-23 fokig, majd jövő héten ismét lehűl, nappal 15-17, éjszaka 5-7 Celsius-fokig. Csapadékra ezen a héten, majd 28-a és 31-e között van kilátás.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: