Változékony időjárásra számíthatunk a következő két hétben

Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is várható

Változékony időjárásra számíthatunk a következő két hétben, április 18-a és 20-a, illetve a 27-e utáni napokban jelentős mennyiségű csapadék várható – tájékoztat az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

A meteorológusok szerint Erdélyben 5 és 12 Celsius-fok között alakul a héten a nappali csúcshőmérséklet, a legalacsonyabb értékek -5 és 3 fok között változnak. 20-a és 23-a között az ilyenkor megszokottnál sokkal hidegebb lesz nappal és éjszaka is, a kora reggeli órákban fagypont alá csökken a hőmérséklet. Jövő héten többnyire az évszaknak megfelelő időjárás lesz Erdélyben, a nappali csúcsértékek 14 és 18 fok között alakulnak, éjszaka 3-4 fok várható. Elszórt esőzésekre szinte minden nap számítani lehet, jelentősebb mennyiségű csapadék 19-én, majd 27-e után valószínű.

A Bánságban és a Körösök vidékén ezen a héten hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, a nappali csúcshőmérséklet 7-15 Celsius-fok között alakul, éjszaka -3 fokig is hűlhet a levegő. Jövő héten valamelyest felmelegszik az idő, nappal 16-19 Celsius-fokra, éjszaka 2-7 fokra kell számítani. 18-án, 19-én, 27-én és 28-án jelentősebb mennyiségű csapadék várható.

Máramarosban is hasonlóan alakul az időjárás, 19-e és 22-e között sokkal hidegebb lesz, mint ilyenkor általában, 21-én és 22-én reggel fagypont alatti hőmérséklet várható. A nappali csúcshőmérséklet 6 és 13 Celsius-fok között alakul, éjszaka -4 fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála. Jövő héten itt is felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek 8-10 fok között alakulnak, éjszaka a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek -3 és 2 Celsius-fok között változnak. A meteorológusok szerint Máramarosban 18-án, 19-én, 27-én és 28-án lehet nagyobb mennyiségű csapadékra számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: