Változékony időre és esőre is számítani lehet a következő két hétben

A hegyekben fagypont körüli minimumok is várhatók

Változékony időjárásban lesz részünk a következő két hétben, helyenként a maximumok elérhetik a 28 Celsius-fokot, a hegyekben azonban éjszaka fagypont körüli értékek is várhatók; esőre a következő napokban és a jövő hét elején is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 9. és 22. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban október 14-éig fokozatos felmelegedés várható, a csúcshőmérséklet régiós átlaga eléri a sokévi átlagot meghaladó 24-25 fokot. Éjszaka az első napokban 2-5 fokig, később 7-10 fokig hűl le a levegő. Jövő héttől lehűl az idő, a maximumok 14-17 fok, a minimumok 2-6 fok között változnak majd. Esőre a következő napokban és a jövő hét elején lehet számítani.

Körösvidéken is felmelegszik az idő ezen a héten, a csúcsértékek régiós átlaga szombaton eléri a 26-27 fokot. Éjszaka 2-5 fokig, majd 7-9 fokig hűl le a levegő. Jövő héten hűvösebb lesz, nappal legtöbb 14-16 fokra, éjszaka 2-4 fokra kell számítani. Eső a következő napokban és 16-a után várható.

Bánságban a hét elején hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában, 18-21 fok közötti maximumokkal, a hétvégéig azonban ebben a térségben is felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 27-28 fok, a minimumoké 11-13 fok között várható. Jövő héten ismét visszaesik a hőmérséklet, nappal nem lesz több 17-19 foknál, éjszaka 6-8 foknál. Esőre hétfőn és kedden, majd 16-a után kell számítani.

A hegyekben szerdáig hideg lesz, a nappali csúcsértékek átlaga 6-8 fok, a minimumoké fagypont körül alakul. Csütörtöktől vasárnapig jelentősen felmelegszik az idő, 16-17 fok is lehet nappal, éjszaka 7-8 fokig hűl le a levegő. Jövő héten ismét lehűl az idő, 8-10 fok közötti maximumok és ismét fagypont körüli minimumok várhatók. Gyenge csapadékra hétfőn és kedden, majd 17-e után lehet számítani.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: