Változékony időre és sok csapadékra lehet számítani a következő két hétben

Február 20. és március 5. közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

A következő két hétben országszerte változékony lesz az időjárás, a nappali és az éjszakai hőmérsékleti értékek egyaránt ingadozni fognak, csapadékra pedig naponta lehet majd számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 20. és március 5. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben az első napok csúcsértékeinek átlaga 6 fok körül, a hét végi napoké 14-15 fok körül alakul. Ezt az időszakot lehűlés követi, és a második hét végén ismét 6-7 fok lesz a nappali csúcsértékek maximuma. Az első héten mínusz 1 és 4 fok közötti éjszakai minimumok várhatók, a második héten pedig fagypont alatt, mínusz 3 fok körül maradnak a legalacsonyabb értékek. A régióban naponta lehet majd elszórtan vegyes csapadékra számítani.

Bánságban az első héten az ebben az időszakban megszokottnál jóval magasabbak lesznek a hőmérsékleti maximumok, amelyek átlaga a hét vége felé a 15-16 fokot is elérheti. A második héten már ennél valamivel hűvösebb lesz, 8-13 fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek. Az éjszakai minimumok átlaga február 23-áig 2 fok körül várható, majd 26-án már 5-6 fokig emelkedik. A második hét vége felé 0 fok körüli minimumokra lehet számítani. Csapadék inkább február 23-a után valószínű a régióban, leginkább eső formájában.

Körösvidéken az első napokban 7-8 fok körül, az első hét végén 14-15 fok körül alakul a hőmérsékleti csúcsértékek átlaga, a minimumoké pedig 0 és 5 fok között váltakozik majd. A második héten fokozatosan lehűl az idő, az dőszak végére 7-8 fokos átlagos nappali csúcsértékek és mínusz 2 fok körüli minimumok várhatók. Csapadék inkább február 23-a után valószínű a régióban, leginkább eső formájában.

A hegyvidéken a nappali hőmérsékleti értékek mínusz 1 és 5 fok között fognak ingadozni, az éjszakai minimumok pedig mínusz 7 és 0 fok között. Vegyes csapadékra szinte minden nap számítani lehet a következő két hétben, a magasan fekvő régiókban pedig túlnyomórészt havazni fog.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: