Változékony marad az időjárás a következő két hétben

Záporokra, zivatarokra továbbra is számítani lehet

A továbbiakban is változékony lesz az időjárás, a hét második felétől sokfelé lehet záporokra, zivatarokra számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 19. és július 2. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban június 23-áig, péntekig fokozatos felmelegedés várható, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 31-32 Celsius-fokot, éjszaka 16-17 fokig hűl le a levegő. Az ezt követő három napon a maximumok regionális átlaga mintegy 5 fokkal, a minimumoké 2-3 fokkal visszaesik, és utána már nem lesznek jelentősebb hőmérséklet-ingadozások. Záporokra szinte naponta számítani lehet, jelentős mennyiségű eső június 24. és 28. között várható.

A Bánságban és Körösvidéken is felmelegedés lesz péntekig, a maximumok átlaga eléri a 32-34, a minimumoké a 17-19 fokot. A második héten itt is visszaesik a hőmérséklet néhány fokkal. A csapadék kialakulásának esélye 23-a és 29-e között nagyobb.

A hegyekben a nappali csúcsértékek átlaga péntekre eléri a 20-22 fokot, éjszaka 11-14 fokig csökken a hőmérséklet. Az ezt követő négy napon hozzávetőlegesen 5 fokkal csökkennek a maximumok, utána nem lesznek jelentősebb hőmérséklet-ingadozások. Záporokra szinte naponta számítani lehet, jelentős mennyiségű eső június 24. és 29. között várható.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: