Változékony marad az időjárás a következő két hétben

A hegyekben havazás várható

Az elkövetkező két hétben az ország szinte összes térségében változékony marad az időjárás, január 11-én és 12-én nagyobb eséllyel fordul elő csapadék, a hegyvidéki területeken havazás formájában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 9-e és 22-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben a két hét alatt a nappali hőmérsékleti csúcsértékek nem fognak jelentősen ingadozni, 5 és 8 Celsius-fok között váltakoznak. Az éjszakai minimumok átlaga az első héten naponta enyhén ingadozik, -1 fok és 3 fok között alakul, míg a második héten nem változik jelentősen, -2 és fagypont között váltakozik majd. Január 11-én nagyobb valószínűséggel várható csapadék.

Bánságban az első héten lehűlés várható, a hét végére 6-7 fokos csúcsértékekre és 0-1 fokos minimumokra lehet számítani. A második héten enyhe felmelegedés következik, a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 9-10 fok között alakulnak, a legalacsonyabbak pedig 2-3 fok között. Január 10-11-én nagyobb lesz a csapadék valószínűsége.

Körösvidéken az első héten fokozatos lehűlésre lehet számítani, 6-7 fokos maximumok és 2 fok körüli minimumok várhatók a hét vége felé. A második héten sokat nem változik a hőmérsékleti skála, 6-9 fok közötti maximumokra, illetve 0 és 2 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadék nagyobb valószínűséggel 10-én és 11-én várható.

A hegyvidéken lassan és fokozatosan hűl le az idő január 13-áig, amikor már a nappali csúcsértékek is a negatív tartományban mozognak majd, mínusz 2 fok körül alakulnak. Az éjszakai minimumok -2 és -6 fok között váltakoznak majd. Ezt követően a hőmérséklet ingadozóvá válik, a nappali értékek -1 fok és 2 fok között, az éjszakai értékek pedig -6 és -2 fok között alakulnak. A két hét nagy részében lehet csapadékra számítani, de január 10-én és 11-én nagyobb valószínűséggel fordul elő kiterjedt területeken.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: