Változó hőmérséklet várható a következő két hétben

Csapadék 20-án és 21-én, majd 27-e után esedékes

Országszerte nagyon hideg lesz ezen a héten, majd a hónap végére enyhülni fog az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben 23-áig kitart a hideg, helyenként fagyos idő várható, a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 3, 2 fok körül alakul, éjszaka mínusz 11, mínusz 6 fokig hűl a levegő. Január utolsó hetében a sokéves átlagnak megfelelő hőmérséklet várható, 0 és 2 fok közötti maximumokkal, illetve mínusz 8, mínusz 5 fok közötti minimumokkal. Csapadékra 20-án és 21-én, majd 27-e után van kilátás.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első héten a hőmérséklet-ingadozások ellenére az ilyenkor megszokottnál hidegebb lesz, főleg éjszaka és reggel. A nappali csúcsértékek átlaga mínusz 1 és 4 fok között alakul, éjszaka mínusz 8, mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet. Január 23-ától enyhül az idő, a hónap utolsó napjaiban 2-4, majd 4-6 fok is lehet nappal, éjszaka mínusz 5, mínusz 2 fokig hűl a levegő. Csapadékra inkább 20-án és 21-én, majd 27-e után lehet számítani.

Máramarosban 23-áig kitart a hideg idő, a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga mínusz 3 és 1 fok, a minimumoké mínusz 10, mínusz 5 fok között alakul. A hónap vége itt is enyhülést hoz, 0 és 2 fok közötti maximumokkal, illetve mínusz 7 és mínusz 4 fok közötti minimumokkal. Csapadékra 20-án és 21-én, majd 27-e után van kilátás.

A hegyekben nagyon hideg lesz 23-áig, éjszaka és reggel fagy várható. A nappali maximumok mínusz 11 és mínusz 5 Celsius-fok, a minimumok mínusz 15 és mínusz 9 fok között változnak. A hónap utolsó hetében a sokéves átlagnak megfelelő lesz az időjárás, a csúcshőmérsékletek átlaga mínusz 6 és mínusz 4, a minimumoké mínusz 10 Celsius-fok körül alakul. Csapadék nagyobb valószínűséggel 20-án és 21-én, majd 27-e után alakulhat ki.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: