Változó idő várható a hétvégén

Bár a legmagasabb hőmérsékleti értékek a 22 Celsius-fokot is elérhetik, vasárnap estig országszerte változó időre, felhőátvonulásokra, esőkre számíthatunk – közölte pénteken az AGERPRES hírügynökség érdeklődésére Oana Catrina, az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) szolgálatos meteorológusa.

A szakember szerint szombaton erős felhősödésre számíthatunk a déli, a keleti és a középső régiókban, valamint a domb- és hegyvidéken, illetve éjszaka gyakorlatilag az ország teljes északi felében, csapadék azonban csak elszórtan lesz.

“1500 méter feletti magasságban gyenge havazás előfordulhat. A szél gyenge és mérsékelt erősséggel fúj majd, délkeleten ideiglenesen megerősödik, a maximális hőmérsékletek szombaton 10 és 20 Celsius-fok között alakulnak, a legmelegebb a nyugati országrészben lesz, ahol ezek a hőmérsékleti értékek megfelelnek a sokévi átlagnak’ – mondta Catrina.

Vasárnap az északi, dombos és hegyes területeken felhős idő lesz, átmeneti csapadékokkal, és a közép- és déli régiókban, valamint a hegyekben, nagy magasságban ismét gyenge havazás várható. “A szél általában gyengén és mérsékelten fúj, erős szélre csak a Déli-Kárpátok és a Bánsági-hegyvidék magasan fekvő területein számítunk, a hőmérséklet maximális értékei vasárnap 11 és 22 Celsius fok között alakulnak” – mondta az ANM szolgálatos meteorológusa.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: