Vándornaplók

Május 17., vasárnap, Figura Stúdió Színház, nagyterem – 19.00 óra

A Budapesti Tavaszi Fesztivál (2014) keretében bemutatott előadás két része – Mészáros Máté és Kun Attila alkotása – külföldi társulatoknál tapasztalatot szerzett koreográfusok vallomása útkeresésről, alkalmazkodásról, az otthonon kívüli létezésről.

Mészáros Máté: Fejem most tenyerembe hajtom

Az egyén és a vele szemben álló tömeg találkozik most, hogy az azonos kérdésekre megtalálják a választ. A más által épített pályán és szabályok szerint kell játszaniuk, alkalmazkodniuk a környezetükhöz.

Mészáros Máté jelenleg a világhírű belga fizikai színház, az Ultima Vez társulat tagja. Olyan koreográfusokkal dolgozott együtt mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin

Kun Attila: Peregrinus
Kun Attila színpadi formába öntötte utazásai érzelmi és gondolati esszenciáit. Az örökített kultúra – nem színpadi, hanem nemzeti – stigmái, a külföldi kultúra nyomai, a „messziről jött ember” sorsa, az anyaföld elengedő és befogadó gesztusai, mind-mind fontos és mély kérdések, melyek inspiráló „útitársai” koreográfiái elkészítésében.

Kun Attila a világhírű londoni Rambert Dance Company, majd később a svájci Ballet Basel szólistája volt. Nemzetközi karrierje alatt olyan koreográfusokkal dolgozott mint Jiri Kylian, Mats Ek, Christopher Bruce, Mauro Bigonzetti, Johan Inger, Rami Be’er, Ohad Naharin, Jorma Elo.

vandor1_kisujsag_cover

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, valamint előadások előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Az előadás az V. dance.movement.theater elnevezésű tánc- és mozgásszínházi fesztivál keretében kerül bemutatásra.

Kérem ossza meg ismerőseivel: