Város vs. E-Star

Nagy Zoltán polgármester közleménye

Alulírott Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város polgármestere, mint a fűtésszolgáltatással megbízott önkormányzat végrehajtó szervének képviselője, látva az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt, volt E-Star Regionális Fejlesztési Központ KFT, hivatalos honlapján (http://www.e-star.hu), levő ,,Közlemények” rovatában megjelent,  ,,Egyéb befektetői bejelentések és információk” címszó alatt közölt ,,Gyergyó per 12.13.” rendkívüli tájékoztatót, melyben a valóságtól, illetve jelen önkormányzat akaratától eltérően magyarázzák a meghozott testületi döntést, kénytelenek vagyunk közölni a jelen pontosítást, miszerint:

A város fenntartja a szerződés érvényességére vonatkozó álláspontját, mindaddig, míg a felbontás tényét az illetékes bíróság meg nem állapítja.

• Egyetlen bírósági végzés sem mondta ki a városra érvényes átvételi kötelezettséget, sőt, az E-Star-ra vonatkozó fűtési kötelezettség megállapítását célzó kerestek visszautasítása, illetve érvényvesztése sem értelmezhető a társaság ezen kötelezettségének a megszüntetéseként.

• Az önkormányzati határozatban a testület, a nemrég módosult 51/2006-os törvény 33. cikkely, (2) bekezdésének pontjának alkalmazásáról döntött, és ez nem feltétlenül jelenti a szerződés bontását (ez esetben ugyanazon bekezdés b, pontjára lett volna alapozva a döntés), hanem lehetőséget biztosít a társaság felzárkózására a törvényes követelményekhez. Amennyiben az E-Star CDR nem tudja, illetve nem akarja kiváltani a szolgáltatási licencet, sor kerül a szerződés felmondására, illetve az új szolgáltató / üzemeltető felkérésére.

A fent említettek tisztázása céljából a városvezetés meghívta a szolgáltatót 2016.12.19-én d.e. 9 órára egy egyeztetésre, megbeszélésre, melyen nyilatkozhat azon szándékáról, hogy kiváltaná-e vagy sem a szolgáltatási licencet. Amennyiben nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, akkor szerződésbontásra kerül sor, amennyiben pedig vállalja az engedély beszerzését, tovább folytathatja a szolgáltatás működtetését.

Kérem ossza meg ismerőseivel: