Vasárnap a Figuránál: a Hideg című előadás

Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról

A Három nővér című előadás bemutatójával hivatalosan is elkezdődött az új évad a Figura Stúdió Színházban. A gyergyószentmiklósi színház legközelebb szeptember 16-án, vasárnap este 7 órától várja a közönséget a tavalyi évadban bemutatott, Leta Popescu által rendezett Hideg című produkcióra. Az előadás szövegét a Figura felkérésére Elise Wilk drámaírónő írta.

hideg1
A Hideg – melynek alcíme: Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról – egy olyan előadás, melynek négy melankolikus, komikus és rejtélyes történetében önmagukra ismerhetnek a gyergyószentmiklósiak. Megtudhatjuk például a hokipálya és a gyergyói hokicsapat történetét. Mindezt az utcalámpák fényében. Kiderül, milyen egy különös találkozás mínusz 50 fokban és feltehetjük a kérdést: Csíkszeredában, vagy Gyergyószentmiklóson van hidegebb? Az előadás szól még rejtélyes eltűnésekről, borvízforrásokról és végtelen krumpliföldekről. És közben felbukkan az örök fiatalság titkát jelentő kék fény is. A produkció nem sorolható be a klasszikus műfaji kategóriákba, de tartalmaz borzalmakat, szerelmet, rejtélyt… és egy kis sci-fit is.

rsz_hideg3
Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Elise Wilk:

HIDEG

Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról

HIDEG - plakat1

Szereposztás:

FERENC, ALBERT SCHLITTENHOF: Moșu Norbert-László

MÁRTA: Vajda Gyöngyvér

ÉVA: Máthé Annamária

ILDIKÓ: Boros Mária

VERONIKA: Tamás Boglár

KÜRTŐS GRÓF, ALBERT SCHLITTENHOF, I. RIPORTER, ORVOS, IZLANDI MÉDIUM, PAMELA FEKETE-ROBERTSON: Kolozsi Borsos Gábor

IMOLA, EGY LÁNY, II. RIPORTER, MŰSORVEZETŐ: Bartha Boróka

TAMÁS, POLGÁRMESTER HANGJA, ISTVÁN HANGJA CSÍKBÓL, BETELEFONÁLÓ: Faragó Zénó

Díszlet- és jelmeztervező: Török Réka

Zeneszerző: Bocsárdi Magor

Magyar fordítás: Czegő Csongor

Rendező: Leta Popescu

Korhatár: 12+
Időtartam: 1 h 30 min

Kérem ossza meg ismerőseivel: