Vasárnap ismét enyhe felmelegedés várható országszerte

Átmeneti jelleggel eshet vagy szemerkélhet az eső, havas eső és havazás is lehetséges

Vasárnap ismét enyhe felmelegedés várható országszerte, az ég változóan felhős lesz, nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek pénteken Mirela Polifronie, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa.

‘Átmeneti jelleggel eshet vagy szemerkélhet az eső, főként Olténiában, Munténiában, elszigetelten pedig Dobrudzsában és Moldvában. A magas hegyvidéken havas eső és havazás is lehetséges. A szélfúvás a Bánság déli részében, a hegyvidéken lesz erős, a széllökések ereje eléri a 70-80 km/órás sebességet. A csúcshőmérsékletek 1 Celsius-fok (Moldva északi részében) és 15 Celsius-fok (a Bánságban és a Körösök vidékén) között alakulnak. Az éjszakai minimumok -2 és 9 fok közé esnek, elszigetelten köd képződik’ – mondta Polifronie.

A meteorológus szerint szombaton hideg, borús idő várható az ország déli, keleti és központi részén, helyenként kis mennyiségű esőre is lehet számítani. A hegyvidéken, főként a Keleti- és a Déli-Kárpátokban havas eső és havazás várható.

Az ország többi részében a hőmérsékletek az időszaknak megfelelően alakulnak, az ég változóan felhős lesz, hevesebb, óránként 70-75 kilométeres sebességgel fújó szélre a Bánságban, Dobrudzsában és Moldva északi részében kell számítani. A maximumok mínusz 1 Celsius-fok körül alakulnak Moldvában, 13 fok körül a Bánság dombvidékén és a Körösök vidékén. Az éjszakai minimumok mínusz 2 és 8 Celsius-fok között változnak, elszigetelten köd képződhet, mutatott még rá a szakember.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: