Vasárnapig havazásra, hóviharokra lehet számítani

Sárga és narancssárga riasztásokat adta ki

Megerősödő szélre, havazásra és hóviharokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztásokat adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A prognózis szerint péntek este 8 órától szombat reggel 8 óráig a Bánsági-hegyvidéken és a Déli-Kárpátok nyugati részén erős szélre és havazásra lehet számítani. A várható csapadékmennyiség 15-20 liter négyzetméterenként, sok helyen hóréteg képződik, a magasan fekvő területeken 60-70 km-es óránkénti sebességgel fújhat a szél, a hóvihar miatt csökken a látótávolság.

Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében 55-60 km/órás széllökések várhatók, szombat reggel Kelet-Erdélyben és Moldva északi részén is havazni fog.

Szombat reggel 8 órától vasárnap 10 óráig rossz időre figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben az ország keleti részén és a hegyekben, ahol a lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-35, helyenként az 50 litert négyzetméterenként. A hegyekben, Moldva nagy részén és Délkelet-Erdélyben havazni fog, helyenként jelentős hóréteg képződik.

Szombaton 14 órától vasárnap 10 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar bizonyos területein narancssárga riasztás lesz érvényben az erős szél és a hófúvások miatt. Szombat délutántól vasárnap reggelig Moldva déli részén, Munténia keleti területein, Dobrudzsában és a Fekete-tenger medencéjének nyugati részén 85-90 km/órás, Dobrudzsában 100 km/órás széllökések várhatók – figyelmeztettek a szakemberek.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: