Vasárnapra elgondolkodtató, fordulatos filmdráma

Lopott szavak (The Words)

amerikai romantikus dráma 2012, 96 perc

Clay Hammond (Dennis Quaid) sikeres író, aki egy irodalmi esten felolvas legújabb regényéből, ami egy Rory Jansen (Bradley Cooper) nevű íróról szól. A történet szerint Rory barátnőjével, Dorával él (Zoë Saldana), és kezdő tollforgatóként a kiadók sorra utasítják vissza kéziratát, ezért végül kénytelen munkát vállalni egy könyvügynökségnél. Összeházasodnak Dorával, és Párizsba utaznak nászútra, ahol egy poros antikváriumban megvásárolnak egy régi aktatáskát. Miután hazatérnek, Rory a táska egyik belső zsebében egy megsárgult regény-kéziratot talál, melynek briliáns stílusa és a II. világháború utáni Párizsban játszódó megkapó története egyaránt lenyűgözi. A körülmények úgy hozzák, hogy a regényt sajátjaként beajánlja főnökénél, aki végül elolvassa, és azonnal lecsap a mesterműre.

A könyv az olvasók és a kritikusok körében egyaránt sikert arat, Rory álma pedig végre valóra válik: elismert író lesz. Egy napon aztán a parkban leül mellé a padra egy öregember (Jeremy Irons), és azt állítja, hogy a regényt valójában ő írta fiatalkorában, ám a kézirat több mint hatvan éve elveszett. Elmeséli felkavaró élettörténetét, súlyos erkölcsi dilemma elé állítva ezzel a megdöbbent Rory-t. A film másik idősíkjában Hammond a felolvasás szünetében megismerkedik egy lelkes hallgatóval, Daniellával (Olivia Wilde), és neki meséli tovább Rory és az öregember történetét…

A Lopott szavak érdekes helyzetet vázol fel, és örök érvényű kérdéseket feszeget: mit vagyunk hajlandóak megtenni az álmainkért? Képesek vagyunk-e szembesülni korlátainkkal, és elfogadni azokat? Hogyan tudunk együtt élni döntéseink következményeivel? Milyen rejtett összefüggések jelentik sorsunk mozgatórugóit? Ezek a kérdések, a kérdések mögött rejlő és kibontakozó emberi életek, és a méltán neves színészgárda különleges csemegét ígér.

Július 31., vasárnap 20:00 óra – Logo_of_RTL_II_(Hungary) – RTL II

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: