Vége a tavaszi vakációnak

Két hét után a diákok visszatértek az iskolák padjaiba

A kéthetes tavaszi vakáció után kedden visszatértek a diákok az iskolák padjaiba. A tanítás még hét hetet tart, a nyári szünet június 17-én kezdődik el. A végzősöknek még kevesebb van hátra ebből a tanévből. A 2017/2018-as tanév szeptember 10-én rajtol majd el.

A 8. osztályos diákok számára már június 9-én véget ér a tanítás, hogy tudjanak felkészülni az országos szintfelmérőre. A 12. osztályosoknak pedig még hamarabb, május 26-án kicsengetnek, hogy legyen idejük kizárólag az érettségire való felkészülésre összpontosítani.

A tanév hátralevő hét hete során a 4. és 6. osztályosok országos szintfelmérőn vesznek részt. Az eredményeket nem vezetik be a naplóba, de meg kell azokat vizsgálni az osztály és az oktatási intézmény szintjén. A 2. osztályosok már túl vannak ezen a vizsgán, az ők esetükben április 10–14. között tartották az országos szintfelmérőt.

A szintfelmérő menetrendje a 4. osztályosok esetében:

Május 3. román nyelv és irodalom;
Május 4. matematika;
Május 5. anyanyelv és irodalom.

A szintfelmérő menetrendje a 6. osztályosok esetében:

Május 10. nyelv és kommunikáció;
Május 11. matematika és tudományok.

Ezeknek a vizsgáknak az a célja, hogy felmérje, mennyire felkészültek a diákok, milyen téren tapasztalhatók hiányosságok, min kell még dolgozni. Pavel Năstase oktatási miniszter úgy nyilatkozott, hogy négy év után először ezeket az adatokat összesítik a megyei tanfelügyelőségek, hogy legyen rálátás a pillanatnyi állapotokra.

Forrás: mediafax.ro
Címfotó: ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX

Kérem ossza meg ismerőseivel: