Véget ért a III. Vásárhelyi Forgatag!

Kiszíneztük a várost!

Az előző évekhez képest színesebbre, gazdagabbra, változatosabbra sikeredett a vasárnap este véget ért III. Vásárhelyi Forgatag! Rekord részvétellel is zárult az idén augusztus 26–30. között zajló 5 napos kulturális seregszemle.

A Forgatag mind a 16 helyszínén nagy volt az érdeklődés a programok iránt. Szerdától több mint 250 rendezvény várta az igényesen kikapcsolódni vágyókat. Pénteken 17 ezer ember színezte ki élményeivel a Forgatagot, szombaton körülbelül 19 ezren látogattak el a Forgatag Maros-parti rendezvényeire. Vasárnap 24 ezerre emelkedett a forgatagozók száma. Délelőtt a kisgyerekes családok és az idősebbek, délutántól pedig a középkorúak és a fiatalok „rohamozták meg” a Maros-partot.

forgatag3

A Forgatag ideje alatt a Teleki Tékában is több százan fordultak meg, egy napig a 3. Téka könyvvásár is ott várta az érdeklődőket, de a gyerekfoglalkozások is kihagyhatatlanok voltak. A SzóForgatag városnéző sétái és előadásai iránt idén is óriási volt az érdeklődés. A vásártéren az érdeklődés folyamatosan nagy volt, a vásárosok és a vásárlók egyaránt elégedetten zárták a Forgatagot.

A megnyitó ünnepségen már teltházas közönség előtt muzsikálhatott a Pál István Szalonna és bandája, a Kultúrpalota nagytermében. Itt varázsolta el a közönséget a Maros Művészegyüttes előadása is.

A Maros-parti színpad előtti téren többezres tömeg követte Keresztes Ildikó, a Péterfy Bori and the Love Band, a Budapest Bár és a Bagossy Brothers Company koncertjét, valamint a marosvásárhelyi együttesek fellépéseit. Hatalmas élményt jelentett az 1849 – volt egyszer egy szabadságharc című rockopera ősbemutatója is. A siker borítékolva volt a Neoton Família Sztárjainak koncertjére, amikor csaknem 25 ezer ember énekelte együtt a Maros-parton a közismert Neoton-dallamokat.

forgatag_neoton

Idén, új helyszínként, nagy sikernek örvendett a Maros-parton felállított Borudvar, ahol olyan szakmai kerekasztal-beszélgetések is helyet kaptak, amelyek a város és az itt élő lakosok mindennapjait ölelik át. Itt osztotta meg a közönséggel bolíviai kálváriáját Toásó Előd is.

Az Aranykakas udvarán berendezett Szféra – kortárs művészeti tér programjai nemcsak a fiatalokat vonzotta izgalmas programjaival. Az elismert lemezlovasok, zenészek kaptak itt teret, de a slampoetry szómágusai is itt faragták ki a gondolatokat.

A Kultúrpalota teltházas rendezvényei mellett –mint a Marosvásárhelyiek III. Világtalálkozója és II. Legényes és Verbunkverseny –a Palotaudvari koncertek is több száz embernek nyújtottak kikapcsolódási lehetőséget.

forgatag2

A szervezőcsapat köszöni a részvételt mindenkinek, aki ellátogatott a Vásárhelyi Forgatag valamely programjára, ugyanakkor számos vállalkozónak, egyesületnek, civil szervezetnek is köszönetet mondanak, hogy támogatták az idei rendezvényt.A csapat már mától azon dolgozik, hogy jövőre még színesebb, még változatosabb legyen a IV. Vásárhelyi Forgatag kínálata.

Kérem ossza meg ismerőseivel: