Véleményezhető az 55-ös dűlő parcellázási terve

Augusztus 8-19. között, azaz két hétig véleményezhető az 55-ös dűlő parcellázási terve (a dűlő a Csiszér egy részét foglalja magába – a dűlőhatár szükség esetén ellenőrizhető a külterületi kataszteri dűlők térképén a város weboldalának Parcellázási tervek menüpontja alatt). A kifüggesztett parcellázási terv ezúttal mintegy közel 256 hektárnyi területet érint.

A dokumentáció, amely a parcellák elhelyezkedését, adatait és a tulajdonosok nevét egyaránt tartalmazza, megtekinthető a városháza központi székhelyének ügyfélfogadójában hétköznapokon 8:30 és 15:00 óra között (pénteken rövid programmal: 13:00 óráig), szerdánként délután 18:30-ig, valamint a gyergyoszentmiklos.ro/Parcellázási tervek menüpontnál. Amennyiben valaki azt tapasztalja, hogy a saját parcellájához kapcsolódó adatok eltérnek az általa ismert tényektől, kérjük, írásban nyújtson be módosítási kérelmet a városháza iktatójába, hogy ezt követően a kataszteri iroda illetékesei személyes egyeztetésre hívhassák az adott kérdéskör tisztázására.55 (1)-page-001Bár a szabadságok, nyaralások és mezőgazdasági munkák ideje van, érdemes a területtulajdonosoknak odafigyelniük, mikor melyik dűlő van épp kifüggesztve. Az utóbbi hetekben igencsak kevesen jelentkeztek az érintettek közül. 

Hangsúlyozzuk, hogy a kifüggesztés az utolsó olyan szakasz, amelyben a tulajdonos kifogást emelhet a feltüntetett adatok, a parcella elhelyezkedése, mérete ellen. Amennyiben a megadott két hétben elmulasztja valaki az ellenőrzést, akár kedvezőtlen végeredménye is lehet a dűlő lezárásakor. Most még viszonylag egyszerű eljárással lehet igényelni módosítást, tisztázást – érdemes.

Sokan voltak, akik a mérésen nem tudtak részt venni, már az is hozhat pontatlanságokat, legalább a kifüggesztéskor szánjanak rá időt, hogy alaposan ellenőrizzék le a parcellázási tervet.

Kérem ossza meg ismerőseivel: