Viharokra figyelmeztető sárga riasztást adtak ki 23 megyére

Szerdától jelentősen lehűl az idő

Viharokra figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 23 megyéjére.

Az előrejelzések szerint kedden 15 órától szerda 15 óráig a Bánságban, Körösvidék déli részén, Erdélyben és a hegyvidéki területeken a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, 55-70 kilométeres óránkénti sebességet elérő széllökésekre, viharokra, helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.

A sárga jelzésű riasztás Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Kolozs, Fehér, Szeben, Brassó, Hunyad, Arad, Temes és Krassó-Szörény megye teljes területére, illetve Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi megye egy részére érvényes.

A meteorológusok szerint kedden 14 órától szerda este 8 óráig országszerte előfordulhatnak záporok, zivatarok, kezdetben csak a nyugati és a központi országrészben, majd a többi régióban is. Szerdától jelentősen lehűl az idő, az 1500 méteren felüli területeken havas eső, havazás várható.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: