Viharos erejű szél több erdélyi megye hegyvidékén

Elsőfokú (sárga) riasztást adott ki

Viharos erejű szélre figyelmeztető elsőfokú (sárga) riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a Keleti-Kárpátok vidékére.

A szakemberek szerint vasárnap este 11 órától hétfő reggel 8 óráig a széllökések sebessége meghaladhatja a 60-80 kilométert óránként, a magasan fekvő régiókban pedig a 90-100 kilométert is.

A következő megyék érintettek: Bákó, Beszterce-Naszód, Buzău, Kovászna, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Suceava és Vrancea.

Az ANM ugyanakkor egy másik elsőfokú szélriasztást is kiadott vasárnap, amely hétfő reggel lép életbe 22 megye több vidékén.

Hétfő reggel 8 óráról kedd reggel 10 óráig a hegyvidéken 70-80 kilométer/órás sebességű széllökésekre kell számítani, az 1700 méternél magasabban fekvő régiókban pedig akár 90-120 kilométer/órás sebességgel is süvíthet a szél, és időszakosan havazni fog.

Erdély egyes vidékein szintén erősen fújó szélre kell számítani, a széllökések sebessége eléri az 55-65 kilométert óránként.

Az ország többi részében helyenként szintén szeles napra lehet számítani, 45-55 kilométeres óránkénti sebességet elérő széllökésekkel.

A riasztás a következő megyéket érinti: Fehér, Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Szilágy, Suceava, Vâlcea és Vrancea.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: