Viharos lesz időjárás az ország legnagyobb részében hétfő reggelig

Első- és másodfokú viharriasztás van érvényben

Viharokra és jégesőre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki vasárnap Erdély nyugati és Moldva északnyugati részére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztás szerint hétfő 10 óráig az érintett térségekben heves (óránként 80 kilométeres sebességet is meghaladó) széllökésektől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége 30-40, helyenként 50-60 liter lesz négyzetméterenként.

Emellett szintén hétfő 10 óráig Bánságban, Körösvidéken és Erdélyben elsőfokú (sárga jelzésű) viharriasztás lesz érvényben. Vasárnap este és hétfő hajnalban az érintett térségekben heves (óránként 60-70 kilométeres sebességű) széllökésektől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok előrejelzése szerint hétfőn főként az ország nyugati felében lehet viharos időjárásra számítani.


A déli megyékben, illetve helyenként a keleti és nyugati régiókban vasárnap kánikula várható

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat a déli megyékre, illetve a nyugati és keleti megyék egy részére.

E szerint vasárnap estig az érintett térségekben a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Olténia síkságain, Munténiában és Moldva déli részén kánikula várható. A nappali hőmérséklet csúcsértéke 32 és 36 fok között váltakozik.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: